Afbeelding
Foto: Britta Janssen

Scholen en gymzaal Oost-Souburg worden gesloopt

Door: Joep Bremmers Algemeen

OOST-SOUBURG - Er wordt volop gesloopt in Oost-Souburg: de gebouwen van de Tweemaster-Kameleon aan de Jan de Priesterstraat en van De Burcht-Rietheim aan de Van Visvlietstraat moeten wijken voor de nieuw te bouwen panden van de Brede School. Daarmee valt ook het doek voor de gymzaal aan de Jan de Priesterstraat waar menig Oost-Souburger herinneringen aan heeft.

Dat geldt zeker voor Ina Jobse (79) die decennia lang turnlessen voor DIOS Oost-Souburg verzorgde in de gymzaal. Ze was er al bij toen de gymzaal van de toenmalige J.H. van Daleschool in 1960 werd geopend. “Dat was allemaal heel officieel met de wethouders enzo erbij. We mochten toen met een groepje een turndemonstratie geven,” herinnert Ina Jobse zich. “Ik zal het nooit vergeten want het ging toen niet helemaal goed. Het was allemaal erg spannend en ik deed een oefening op de brug en lag er ineens naast. Dat is me natuurlijk altijd bijgebleven.” Op haar 17e is Ina Jobse zelf turnlessen gaan geven in de gymzaal aan kinderen vanaf 4 jaar tot de senioren aan toe. Ondanks haar gevorderde leeftijd heeft Ina nog altijd les aan twee seniorengroepen. “Natuurlijk op mijn eigen niveau. Maar ik ben dankbaar voor een goede gezondheid die het mogelijk maakt dat ik dit nog kan doen. Actief blijven is heel erg belangrijk.”

Toekomst
Voor DIOS is het nu een roerige tijd. De lessen worden nu op verschillende locaties gegeven en niet eens altijd in een volwaardige gymzaal met bijbehorende kleedkamers. “Er worden nu lessen gegeven in het Kroonjuweel en de Kwikstaart. Het gebouw in de Braamstraat wordt ook afgebroken dus daar kunnen we ook niet terecht. Er komen straks wel nieuwe gymzalen, één volwaardige en één kleinere, maar die worden natuurlijk ook door de scholen gebruikt. Dus er wordt nu nog onderhandelt met de gemeente, die overigens weg welwillend zijn. We zijn echt een Oost-Souburgse vereniging en willen dus ook graag in Oost-Souburg blijven.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief