Foto: Jeroen van Opstal

Dylan Fermont weet zich uit de problemen te CAD-tekenen

VLISSINGEN - De landelijke kwalificatiewedstrijd CAD-tekenen vond afgelopen vrijdag plaats bij Scalda in Vlissingen. Dylan Fermont, derdejaars student Technicus Engineering, was een van de achttien gegadigden voor een plek op het Nederlands Kampioenschap (NK) Skills Heroes. 


De wedstrijd bestond uit een ochtend- en middagdeel. Tegen het einde van het ochtenddeel crashte Dylan’s programma. Dit kostte hem, naar eigen zeggen, een halfuur om op te lossen. Het ging hem niet in de koude kleren zitten. “Het middagdeel ging erg goed.” Hoewel de acht gekwalificeerden willekeurig zijn opgenoemd, hoort Dylan tot de beste drie, zo kan hij concluderen. “Klasgenoot Matthijs Oosters is ook door. De enige manier hoe een school twee studenten kan afleveren is als zij beide tot de beste drie horen.” Hij haalde opgelucht adem. “Al mijn harde werk was niet voor niets.” Zijn top drie plek weerhoudt hem er niet van om kritisch te blijven. “Er zijn punten voor verbetering, zoals secuurder werken.”

Bij de landelijke kwalificatiewedstrijd namen de beste CAD-tekenaars van verschillende mbo scholen het tegen elkaar op. “Het was gezellig. Ik ontmoette mensen die geïnteresseerd zijn in techniek”, aldus Dylan, die niet bezig is met zijn kansen op het NK. “Ik ga mijn best doen, meer kan ik niet doen.” Hij kijkt ernaar uit. “We gaan met Scalda naar Utrecht. Het is een hele nieuwe ervaring.”d

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

Toezichthouder Aquapark

Kamperland

Werken bij Kraakman

Wolphaartsdijk

HR Medewerker

Roosendaal

Allround monteur

Kapelle

Meerdere vacatures

Roosendaal en Bergen op Zoom