Foto: Zeeuws maritiem Muzeeum

Familieportret De Ruyter gratis te zien in Muzeeum

VLISSINGEN - In het weekend van 21 en 22 mei kan iedereen gratis kennismaken met de nieuwe aanwinst van het Zeeuws maritiem Muzeeum: het familieportret van Michiel de Ruyter. Om de komst van dit topstuk te vieren kunnen alle bezoekers bovendien een gratis familieportret laten maken.


Het familieportret maakt vanaf 20 mei onderdeel uit van de tentoonstelling Rampjaar 1672: Michiel de Ruyter, redder des vaderlands. In de tentoonstelling is een speciale fotowand waar bezoekers zelf een familieportret kunnen maken. Tijdens het gratis weekend van zaterdag 21 en zondag 22 mei is er tussen 13  en 16 uur een professionele fotograaf aanwezig. 

Het Zeeuws maritiem Muzeeum heeft het levensgrote familieportret van Michiel de Ruyter langdurig in bruikleen gekregen van het Rijksmuseum. Het topstuk heeft een prominente plek in de Pronkzaal van het Lampsinshuis.

Het familieportret van De Ruyter, met de afmeting van drie bij vier meter, is door de portretschilder Juriaen Jacobszn. in opdracht van De Ruyter zelf geschilderd. Op het schilderij staat het echtpaar Michiel en Anna de Ruyter afgebeeld, samen met hun kinderen, schoonzoon en kleinkind. Het is het enige familieportret van de familie De Ruyter. Het schilderij is recentelijk volledig gerestaureerd in opdracht van de stichting Michiel de Ruyter.[n]

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief