orionis-walcheren-leonard-large
orionis-walcheren-leonard-large

Betere tijden lijken aangebroken voor Orionis Walcheren

VLISSINGEN - Steeds meer mensen met een uitkering vinden een baan te vinden via Orionis Walcheren.


Dat blijkt uit een rapportage over het klantenaantal in 2018. “Vorig jaar is het aantal mensen met een uitkering sterker gedaald dan we hadden voorzien”, zegt wethouder Sem Stroosnijder van de gemeente Vlissingen. “En dat is goed nieuws, want hoe lager het klantenaantal, hoe lager onze uitgaven dit jaar zijn.”

Verschil 

De gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen dachten dat op 31 december vorig jaar 3156 mensen een uitkering zouden hebben, maar dat waren er 3073. Het is een verschil van 83 mensen.

Volgens Stroosnijder is de groeiende economie verantwoordelijk voor de uitstroom van 58 mensen. Voor 25 mensen is de verklaring moeilijker te vinden. “Dat kan komen door de extra inspanningen die we leveren en het plan van aanpak dat in 2017 is vastgesteld.”

Voordeel

Het lagere aantal klanten levert financieel voordeel op voor de gemeenten, want elke klant kost ze zo’n 15.000 euro. Stroosnijder denkt dat er betere tijden aankomen voor Orionis Walcheren. Het werk- en leerbedrijf is jaren een zorgenkindje geweest van de Walcherse gemeenten geweest. “De ommekeer is in 2017 al ingezet met het plan van aanpak, maar daarvan beginnen we nu echt de vruchten te plukken.” 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Mechanical engineer

Heinkenszand

Bezorgers

Kortgene

Mechanical engineer

Heinkenszand

Interieurverzorgster

\\\'s Gravenpolder

Algemeen Coordinator

Tholen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief