Prinses Beatrix naar jubileum Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen

VLISSINGEN - Prinses Beatrix woont op zaterdagmiddag 15 juni de viering bij van het 250-jarig bestaan van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen in Vlissingen bij. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag bekendgemaakt.


Het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen werd in 1769 opgericht in Vlissingen met als doel het stimuleren van kennisoverdracht en kennisontwikkeling in Zeeland. Het Genootschap organiseert lezingen, symposia en colleges. Ook bezit zij een collectie museale voorwerpen die in bruikleen is gegeven bij diverse Zeeuwse instellingen.

Tijdens de viering wordt het startschot gegeven voor de Young Energy Society Challenge, een wedstrijd die Zeeuwse jongeren uitdaagt om te komen met innovatieve, concrete en impactvolle oplossingen voor de energietransitie. Prinses Beatrix neemt het verzamelingenboek 'Van Wijs en Waan, 250 jaar verzamelen, Zeeuws Genootschap 1769-2019' in ontvangst. Ook spreekt zij met diverse betrokkenen bij het Genootschap en de Young Energy Society Challenge.

Prinses Beatrix is beschermvrouwe van het Zeeuws Genootschap. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief