Foto: Annet Eekman

Woningcorporatie Zeeuwland blij met beoordelingsrapport

  Actueel

VLISSINGEN - Woningcorporatie Zeeuwland is verheugd over de uitkomsten van het onderzoek naar haar prestaties. Onderzoeksbureau Ecorys heeft de organisatie voor het eerst gevisiteerd sinds de fusie van de corporaties Woongoed en Zeeuwland.


Sinds de fusie, in 2017, verhuurt Zeeuwland woningen in de gemeenten Vlissingen, Veere en Schouwen-Duiveland.

Cijfers

Vorige week ontving Zeeuwland de rapportage van Ecorys. De corporatie krijgt voor het presteren volgens belanghebbenden een cijfer 8,1. ‘De relatie die Zeeuwland heeft met de huurdersorganisatie wordt bijna beoordeeld met een 9 en ook de relatie met de gemeenten en de overige belanghebbenden is erg goed’, staat in het beoordelingsrapport.

Voor presteren naar opgaven en ambities krijgt ze een 7,6. Hier valt onder meer het thema betaalbaarheid onder. ‘Ook op de thema’s wonen en zorg en leefbaarheid behaalt Zeeuwland goede resultaten.’

Voor presteren naar vermogen en maatschappelijk presteren krijgt de corporatie allebei een 8.

Doelmatig

De corporatie laat zich eens per vier jaar visiteren. De uitkomsten geven Zeeuwland, de Raad van Commissarissen, huurders, gemeenten en andere belanghebbenden inzicht in de prestaties van de organisatie.

Zeeuwland is ook blij dat de fusie positief beoordeeld wordt. ‘De corporatie krijgt een groot compliment, zowel voor het gevolgde transparante fusieproces als voor de verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening en de doelmatigheid’, staat in het rapport. 

Diversiteit

Zeeuwland wordt beschreven als een eigenzinnige corporatie die het anders doet dan de gemiddelde corporatie in Nederland. ‘Het grote werkgebied en de diversiteit van de kernen vragen om wisselende oplossingen voor wisselende opgaven’, laat Zeeuwland hierover dinsdag weten.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief