MSC Isabella passeert op de Westerschelde de boulevard van Vlissingen.
MSC Isabella passeert op de Westerschelde de boulevard van Vlissingen. (Foto: Rijnhout Media)

Kolos MSC Isabella stoomt over Westerschelde

  Actueel

VLISSINGEN - Een van de grootste containerschepen ter wereld, de dit jaar gebouwde MSC Isabella uit Panama, is woensdag gespot op de Westerschelde.


De bijna 400 meter lange kolos, die 23.656 containers kan vervoeren, is eerder dan verwacht in Antwerpen aangekomen. Op verschillende plaatsen langs de Westerschelde, zoals op de boulevard van Vlissingen (foto), sloegen mensen het voorbijgaan van het enorme schip gade.

Rederij Mediterranean Shipping Company (MSC) heeft North Sea Port (NSP) in Vlissingen onlangs opgenomen in zijn netwerk. Drie weken geleden stuurde MSC voor het eerst een schip rechtstreeks naar NSP, de kleinere MSC Alabama. MSC is de op één na grootste rederij ter wereld als het gaat om het vervoer van containers over het water. MSC heeft meer dan 550 schepen in zijn vloot. Zij varen op ruim 200 routes.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>