Afbeelding
Foto: Paul ten Hacken

VC Vlissingen maakt zich op voor duel tegen Baronie

Door: Britta Janssen Algemeen,Sport en Vereniging

VLISSINGEN - Na de winterstop is Baronie zondag de eerste tegenstander van VC Vlissingen in het nieuwe jaar. In de eerste helft van de competitie wonnen de Vlissingers eenvoudig uit bij de Bredanaars, maar dat wil niet zeggen dat de thuiswedstrijd ook een makkie wordt, waarschuwt trainer John Karelse. “Baronie heeft er een goede speler bijgehaald.”

Na een slechte maand november, waarin Vlissingen alles verloor, gaat het nu volgens Karelse goed met zijn team. Zondag trad de ploeg in het laatste duel in de winterstop aan tegen hoofdklasser Leonidas. “We hebben goed gespeeld en met 2-6 gewonnen. Ik heb goed voetbal en een goede teamspirit gezien. Ik heb zin in zondag.”

Agressiever
Het duurde langer dan het de oefenmeester lief was, maar zijn team staat inmiddels zoals hij het hebben wil. Nu gaat het er volgens Karelse om dat zijn spelers negentig minuten scherp zijn. “In de eerste helft van de competitie hebben we veel punten laten liggen, doordat we goals tegen kregen bij vrije trappen, ingooien en corners. Op dat soort momenten moeten we meer op onze hoede zijn.” Karelse vindt dat zijn ploeg gevaar beter moet zien aankomen. “En de jongens moeten agressiever zijn ten opzichte van de tegenstander, bijvoorbeeld bij het verdedigen.”


Nacompetitie
Vlissingen bezet momenteel de zevende plaats op de ranglijst in de hoofdklasse B zondag. Karelse wil graag de nacompetitie bereiken en dat is volgens hem mogelijk. “De clubs staan dicht bij elkaar qua puntenaantal en de bovenste ploeg kan best van de onderste verliezen, dus het staat nog niet vast. Als we een paar keer winnen, kunnen we meteen derde staan.” Karelse heeft geen vast recept om te stijgen op de ranglijst. “We kijken van wedstrijd tot wedstrijd. Je wint niet één wedstrijd makkelijk, omdat de kwaliteit en tactiek vrij goed is bij alle clubs. Maar dat maakt het ook weer een leuke competitie.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief