Logo internetbode.nl/vlissingen

Middelburg vindt dat provincie verkeerd beeld schetst

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg is niet blij met het ‘Provinciaal verslag 2017 over de financiële positie van de gemeente Vlissingen’.


Ze vindt dat er onjuistheden in staan en dat er een ongenuanceerd beeld van Middelburg wordt geschetst. In het verslag beschrijft de provincie als toezichthouder de financiële positie van Artikel 12-gemeente Vlissingen.

Kwesties

Het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Middelburg heeft het rapport gelezen, omdat ze over een kwesties zoals woningbouw en bedrijventerreinen in overleg is met de buurgemeente, ‘kwesties met een sterk financiële uitwerking’.

Open brief

Middelburg vindt het vervelend dat ze in het rapport is genoemd, zonder dat ze het zelf weet en reageert daarom via een open brief aan de provincie. “Waar het verwijzingen naar Middelburg betreft bevat het naar onze mening diverse onjuistheden en onvolkomenheden”, aldus het college.

Ze valt bijvoorbeeld over woorden zoals ‘claims’ en ‘scoren’. “Deze doen totaal geen recht aan de sfeer waarin het overleg over de nieuwe woningbouwafspraken en bedrijventerrein momenteel plaatsvindt.”

Verbazen

Ook doet de provincie volgens Middelburg een aantal aannames die ‘ons vanuit uw rol zeer verbazen’. Ze vindt dat de provincie het onderhandelingsproces ‘onnodig beïnvloedt’ en bovendien een verkeerd beeld van Middelburg schetst. FOTO BEELDBANK/LAAT ZEELAND ZIEN        <SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief