Foto: Britta Janssen

Moet Vlissingen winkeltijd voor zondag verruimen naar 8.00 tot 20.00 uur?

VLISSINGEN - Moeten winkels in de gemeente Vlissingen de mogelijkheid krijgen op zondag open te zijn van 8.00 tot 20.00 uur? Die vraagt legt de gemeente voor aan haar inwoners en ondernemers.
 


Vlissingen houdt de peiling na een verzoek van een ondernemer voor de winkeltijdenverruiming. “De ondernemer van de Jumbo supermarkt in Oost-Souburg wil graag op zondag open zijn van 8.00 tot 20.00 uur”, vertelt wethouder Sem Stroosnijder woensdag. “De zondag is voor hem nog drukker dan de zaterdag.”

Boodschappendag

Het Vlissingse college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om de verordening van de winkeltijden aan te passen. “De zondag is met name voor de supermarkten in de gemeente steeds belangrijker.” Een ruimere zondagsopening is een landelijke trend. De zondag is voor veel mensen een steeds betere boodschappendag.

Zon- en feestdagen

In de gemeente Vlissingen mochten de winkels op zon- en feestdagen al open zijn van 10.00 tot 18.00 uur. Het college wil dit in de nieuwe verordening aanpassen naar 8.00 tot 20.00 uur. Dat zijn dezelfde tijden als voor de andere dagen.

Mening

Voordat b&w dit plan voorleggen aan de gemeenteraad, vragen ze de inwoners en ondernemers naar hun mening. Iedereen kan hierover tot maandag 31 december mailen naar gemeente@vlissingen.nl o.v.v. winkeltijden.

Januari

De aangepaste verordening wordt samen met alle reacties voorgelegd aan de gemeenteraad. Dat gebeurt naar verwachting in januari. De raad besluit uiteindelijk over de verordening.

Fundamentele discussie

Het college vraagt de inwoners en ondernemers hoe ze hierover denken, maar dit is geen officiële inspraakprocedure. “De vraag of winkels op zondag open mogen zijn was destijds een fundamentele discussie, maar vier uur extra open kunnen, is dat volgens ons niet.” 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief