vlissingen-badstrand-ruben-oreel
vlissingen-badstrand-ruben-oreel Ruben Oreel

Stichting Strandexploitatie Veere verantwoordelijk voor Vlissingse stranden

Door: Eugene de Kok Algemeen

VLISSINGEN - De Stichting Strandexploitatie Veere (SSV) gaat vanaf dit seizoen de stranden in de gemeente Vlissingen beheren en onderhouden.

Dat hebben de gemeente en Waterschap Scheldestromen afgesproken.

De Vlissingse strandwacht Albert Dijkstra kan overstappen naar SSV. Dit weekend zei hij op Facebook dat zijn functie als strandbeheerder voor Vlissingen was komen te vervallen. “Het mag duidelijk zijn dat ik ongelooflijk teleurgesteld ben om na 32 strandseizoenen op deze wijze te worden geconfronteerd met dit besluit”, schreef hij.

Vervelend

Burgemeester Bas van den Tillaar wilde woensdag weinig zeggen over de kwestie. “Ik kan me voorstellen dat het vervelend is voor iemand, die zo lang op het strand werkt, dat er dingen veranderen. De mogelijkheid is er echter om mee te gaan naar SSV. Daarover gaan we met alle betrokkenen in gesprek.”

Bewaking

Naast het beheer en onderhoud zorgt SSV ook voor de bewaking van het Badstrand en Nollestrand. De twee stranden worden onderhouden op het niveau van de blauwe vlag. Het waterschap gaat de stranden niet meer exploiteren en beperkt zich voortaan tot haar kerntaken.

Exploitatie

Vlissingen exploiteert de stranden voortaan. Doordat ze daardoor meer inkomsten krijgt, onder meer uit de verhuur van strandhuisjes, bespaart ze flink op de kosten. Er ligt een opdracht van de raad om 97.000 euro te besparen. Door de samenwerking met SSV geeft ze 90.000 euro minder uit aan de stranden.

Donderdag ondertekenen alle betrokken partijen een convenant over de samenwerking. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief