Oud-voorzitter Jan Kees Mol van de Rotaryclub Vlissingen overhandigt de cheque aan Anja de Groene van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland. FOTO CO COPPOOLSE
Oud-voorzitter Jan Kees Mol van de Rotaryclub Vlissingen overhandigt de cheque aan Anja de Groene van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland. FOTO CO COPPOOLSE Foto: Co Coppoolse

Rotary Club Vlissingen zet zich in voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland

Sport en vereniging

VLISSINGEN - Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland ontving van Rotary Club Vlissingen een cheque van maar liefst 3.000 Euro. Dit bedrag zal gebruikt worden om sporttenues aan te schaffen voor kansarme kinderen in Vlissingen, zodat ook zij volwaardig hun sport kunnen beoefenen.

Anja de Groene van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland nam de cheque in ontvangst uit handen van Jan Kees Mol, oud-voorzitter Rotary Club Vlissingen. Dit gebeurde op maandagmiddag 25 maart tijdens de meet & greet van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland in het Goese Lyceum in Goes.

Rotaryclub Vlissingen heeft als serviceclub een sterke maatschappelijke betrokkenheid. De leden van de Rotary Club zetten zich graag in om de (regionale en lokale) gemeenschap te ondersteunen. Kinderen hebben hierbij speciale aandacht.

“Sport is ontzettend belangrijk in de ontwikkeling van een kind. Niet alleen om sportief bezig te zijn, maar vooral om erbij te horen, mentaal en motorisch te groeien en het zelfvertrouwen te vergroten” aldus Jan Kees Mol. “Sport brengt helden voort en wie wil er niet de volgende Van Persie, Schippers, of Dumoulin worden? Voor kansarme kinderen is dit zeker zo belangrijk om te voorkomen dat ze buiten de maatschappij terecht komen.”

De Rotary Club Vlissingen is daarom in het najaar van 2018 actief in haar netwerken aan de slag gegaan om met een wijnactie geld op te halen. “En dat is gelukt”, aldus Jan Kees. “Leden hebben zich op allerlei manier ingezet van verkopen tot verpakken en distribueren, met als gevolg dat meer dan 1.000 flessen wijn zijn verkocht! Een resultaat waar we bijzonder trots op zijn, vooral om het effect wat wij ermee kunnen bereiken voor kinderen waarvoor niet alles vanzelfsprekend is.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief