Slagerij Ten Brink opent in Papegaaienburg

  Bedrijvig Nieuws

VLISSINGEN – Slagerij Ten Brink is sinds twee jaar gevestigd in de Verspassage aan de Langeviele in Middelburg. Jeroen en Nathalie ten Brink openen donderdag 1 december hun tweede slagerij aan de Papegaaienburg 14 in Vlissingen. Slagerij Ten Brink pakt tijdens de opening goed uit met mooie aanbiedingen.


DOOR ELLEN DE VRIEND

De voormalige winkel van slagerij Van Mourik is fris geschilderd en voorzien van een eigentijdse inrichting, maar ook aan de buitenkant is goed te zien dat hier een nieuwe slagerij gevestigd is. Er zijn er plannen om de pui volgend jaar verder aan te pakken. “Een slagerij die voldoet aan de eisen en wensen van deze tijd en dat is goed gelukt,” vindt Jeroen.

Ambachtelijk Jeroen en Nathalie Ten Brink komen van oorsprong uit het Drenthe en namen in 2014 de slagerij aan de Langeviele in Middelburg over, om daar hun ambachtelijke Slagerij Ten Brink te beginnen. “In onze slagerij bieden wij een ruim assortiment aan. Wij geloven in kwaliteit en maken bijna al onze producten op ambachtelijke wijze. Een zeer brede keus aan vleeswaren en ook veel patés en salades komen uit eigen keuken. Wij zijn trots op onze Zeeuwse boerenleverworst. Een vakjury heeft deze bij een landelijke wedstrijd met goud bekroond. Maar ook andere producten van ons behalen goede scores tijdens de vakwedstrijden. Sinds ongeveer een jaar verkopen we ook een vers bereide ‘soep in pot’, die buiten de koelkast bewaard kan worden. Ons rund- en lamsvlees komt uit Sluis en ons varkensvlees komt ook uit de regio.” Het echtpaar Ten Brink heeft het naar hun zin in Zeeland. De slagerij aan de Langeviele groeit nog steeds en eigenlijk waren zij helemaal niet echt op zoek naar een tweede filiaal. “We werden er op geattendeerd dat de slagerij in Papegaaienburg te koop stond. Met ons enthousiaste team durven we zeker deze uitdaging aan,” zegt Jeroen. Zij vinden het gratis parkeren voor de deur van hun nieuwe slagerij een enorm pluspunt.

Pakketten Jeroen opent de koelcel en laat zien dat de voorraad voor de opening al gevuld wordt. “In de werkplaats in Middelburg zijn we hard aan de slag. Er ligt al 250 kilo grillworst en 100 kilo bacon klaar voor de komende periode. Momenteel zijn we druk bezig om de rest van het assortiment te maken. De decembermaand is sowieso een drukke maand en nu met twee filialen helemaal, maar we zijn goed voorbereid. Als ambachtelijke slagerij bieden wij verschillende gourmetpakketten aan. Men kan kiezen voor alleen vlees of een all-in pakket met daarin ook onze heerlijke huisgemaakte huzarensalade. Ook bieden wij wekelijks een wisselend assortiment kant-en-klaarmaaltijden aan. Naast stamppotten, bami, nasi kan de klant bij ons ook terecht voor heerlijk ovenschotels en stoverij als hachee en goulash. Onze huisgemaakte boeuf bourguignon of hazenpeper is een heerlijke maaltijd voor de koude dagen. Wij gebruiken de beste ingrediënten, waardoor onze producten van de hoogste kwaliteit zijn. Omdat wij zoveel huisgemaakte producten verkopen noemen we ons een culinaire slagerij. Het vak heeft ook niet veel meer van een traditionele slager, ik voel me soms een halve kok.”

Openingsaanbieding Bij Slagerij Ten Brink staat het vakmanschap voorop en zie en proef je de passie voor het slagersvak terug in hun producten. Jeroen: “Ik pleit ervoor om het ambacht van slager in stand te houden. Jongeren die het slagersvak overwegen wil ik graag uitdagen om bij ons of bij onze collega's een keer naar binnen te lopen en te informeren naar ons mooie vak. Wij zijn een erkend leerbedrijf.” Op donderdag 1 december is de opening aan de Papegaaienburg en is er allerlei lekkers te proeven. De eerste drie dagen is er een speciale aanbieding: wie voor 10 euro aan producten koopt krijgt één pond rundergehakt + gehaktkruiden gratis. De opening wil Slagerij Ten Brink ook vieren met hun klanten in Middelburg. Dus ook daar geldt deze actie. In december volgen meer voordelige én lekkere acties!

Slagerij Ten Brink, Papegaaienburg 14, Vlissingen, 0118-479137, www.slagerijtenbrink.nl

Jeroen ten Brink is een ambachtelijke slager met passie voor zijn vak. FOTO ELLEN DE VRIEND 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief