Keurslager Gillissen heeft gouden rookworst

  Bedrijvig Nieuws

VLISSINGEN – Keurslager Gillissen aan de Walstraat 100 in Vlissingen scoort aan de lopende band zeer hoog met zijn vleesspecialiteiten. Zijn rookworst is tijdens de nationale keurslager rookworstkeuring in Leusden bekroond met goud. De worst is gekeurd op uiterlijk, smaak, geur, samenstelling en versheid. Nu de ‘R’ weer in de maand is is het weer tijd voor allerlei heerlijke winterkost mét rookworst.


DOOR ELLEN DE VRIEND

“Ik scoor altijd hoog met mijn vleesproducten, maar dat gaat niet vanzelf,” legt eigenaar Dennis Gillissen uit. “Soms staat er onaangekondigd een keurmeester op de stoep en andere keren doe ik mee aan vakwedstrijden. Het houdt je scherp. Alle producten die wij verkopen voldoen aan de hoge normen die mijn team en ik hebben. En dan is het ook zeer interessant om aan wedstrijden mee te doen om te zien hoe je bedrijf landelijk scoort. Daarbij komt dat je ook afhankelijk bent van de keurmeesters, want smaken verschillen nu eenmaal.” Omdat zijn rookworst uitstekend scoort, sleutelt Gillissen niet meer aan de samenstelling van varkens- en rundvlees, specerijen en zout. De rookworsten worden in een speciale rookkast boven houtsnippers op ambachtelijke wijze gerookt. Dat luistert heel nauw, want de smaak van de rookworst is mede afhankelijk van de houtsoort. Aan de rookworstkeuring in Leusden deden veel van de 555 keurslagers in Nederland mee. “Als ik niet scoor is het een blamage! En als je niet aan alle eisen voldoet, mag je je geen keurslager meer noemen. En terecht: het is écht een kwaliteitskeurmerk!”

Gratis worst Rookworst is heerlijk bij allerlei winterkost zoals stamppotten. “Onze klanten kunnen sparen voor een gratis rookworst. Bij elke zes euro die zij in de winkel besteden krijgen zij een stempel. En bij negen stempels krijgt de klant een gratis echte keurslager rookworst.” Dennis is de achtste generatie op rij, sinds een voorvader in 1845 een slagerij opende aan de Nieuwstraat in Vlissingen. Naast het kwaliteitskeurmerk van keurslager mag Gillissen sinds 1994 het predicaat Koninklijk voeren en zijn zij hofleverancier.

Culinair In maart dit jaar opende Dennis Gillissen een tweede zaak in de passage tegenover de Albert Heijn (Aagje Dekenstraat) in de binnenstad. In Keurslager Culinair verkoopt hij dagverse kant-en-klare gerechten in drie verschillende portiegroottes. “Het concept slaat goed aan. In die winkel draait alles om eten, maar ook om gemak, vers en kwaliteit. We verkopen in deze eetwinkel gegrilde scharrelkip, huisgemaakte rauwkost, vers belegde broodjes, lekkere stamppotjes zoals hutspot of hachee en een maaltijd van de week,” somt Gillissen op. “Kortom een heerlijke verse maaltijd die je alleen maar op hoeft te warmen.”

Gehaktballen Eerder dit jaar scoorde Keurslagerij Gillissen een tien voor het mager rundgehakt, een tien voor het half om half gehakt en een negen voor de gehaktballen. Daar is de oorkonde van de rookworst nu naast gehangen in de slagerij. Ondertussen roert Dennis in een pan op het vuur. “We zijn vijftienhonderd gehaktballen aan het maken. Die zijn zó verkocht. We bereiden lunches voor bedrijven, mensen eten ze op een broodje en ook bij de warme maaltijd eet de Vlissinger graag een gehaktbal,” lacht Dennis.

Slagerij Gillissen, Walstraat 100, 4381 GE Vlissingen, 0118-412141

Dennis Gillissen met zijn oorkonde. FOTO ELLEN DE VRIEND 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief