Afbeelding
Foto: Politie

89-jarige Vlissinger op laffe manier beroofd van portemonnee

Door: Peter Houtepen Politie

VLISSINGEN - Een 89-jarige man is donderdagavond in Vlissingen beroofd van zijn portemonnee met pas en geld. Binnen korte tijd werd er meer dan 1000 euro van zijn rekening gehaald.

Een jaar geleden werd hetzelfde slachtoffer benaderd door een man die klusjes in zijn tuin wilde doen. Hij gaf hem toen 50 euro om wat spullen te kopen. De man verdween met de 50 euro en kwam nooit meer terug.

Donderdag werd om 18.30 uur bij het slachtoffer aangebeld bij zijn woning aan de Irislaan door dezelfde man en een vrouw. De man wilde hem de 50 euro terug geven, waarop de 89-jarige Vlissinger het tweetal binnen liet. Vervolgens ging het mis. 

Zoekactie

De verdachten lieten een vals briefje van 50 euro achter, pakten de man zijn portemonnee af en verdwenen daarna. Later bleek dat er in korte tijd 1.250 euro van de rekening van het slachtoffer was gehaald. Meerdere eenheden snelden naar de woning toen er door een buurtbewoner gebeld was. Een zoekactie naar de verdachten mocht echter niet meer baten. 

Signalement

De mannelijke verdachte betreft iemand met een buitenlandse uiterlijk. Hij sprak Nederlands, een baardje, had een rode pet op en meerdere tatoeages op zijn armen. De vrouw had ook een petje op met daaronder lang zwart haar. Ze had een slank postuur en was gekleed in een lange zwarte jurk. Ze verplaatsten zich op een bakfiets en zijn na hun daad in de richting van de President Rooseveltlaan gereden.




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief