De groep kunstenaars geniet van het weerzien.
De groep kunstenaars geniet van het weerzien. (Foto: José van der Wegen)

Kasteel Ravenhof ademt sfeer van Rembrandt

PUTTE – Met de opening van de expositie met deelnemers aan het televisieprogramma Project Rembrandt is er bij Suzana Jovanovic een hoop spanning weggevallen. En getuige de reacties in Kasteel Ravenhof in Putte-Stabroek is haar expo een schot in de roos.


Aan de expositie doet een groot deel van de deelnemers aan Project Rembrandt mee. Er hangen op de tweede verdieping van het kasteel werken van Jeroen van der Velden, Louella Hendriksen, Nard Kwast, Fleur de Blieck, Dick Kamstra, Anneke Ensing en natuurlijk Suzana Jovanovic zelf. Ook zijn er beeldhouwwerken te vinden van kunstenaar Willy Verlent, een goede vriend van Suzana.

Jurylid

Alle kunstenaars exposeren meerdere, recente werken. Verspreid over de galerij op de tweede verdieping vormden de werken één prachtig geheel, terwijl alle werken en technieken toch heel divers zijn.

Bovenal toonden de werken aan waartoe de kunstenaars in staat zijn buiten het tv-programma om, precies zoals Suzana beoogde. “Met deze expositie kunnen de deelnemers laten zien hoe goed ze zijn, wat ze kunnen creëren, thuis en zonder spanning en door hun eigen jurylid te zijn. De werken zijn prachtig, het resultaat is prachtig”, vindt Suzana, die samen met de Stabroekse schepen (wethouder) van cultuur Liesbeth Bardyn de opening verrichtte.

Bijzonder

Een prachtig geheel, dat wordt beaamd door Fleur de Blieck, die het tot de zesde aflevering wist te schoppen: “Ik vind het zo bijzonder om hier te mogen exposeren. Door het programma ben ik als kunstenaar echt gegroeid, maar bovenal heb ik er leuke vriendengroep en een fantastische ervaring aan overgehouden. We zijn nog steeds erg hecht en hebben regelmatig contact. Ik merk zelf dat ik in mijn werk echt een eigen stijl heb ontwikkeld. Ik werk graag met aquarel, waarbij ik digitaal de opzet schets en maak veel van mijn verf zelf, waarbij ik experimenteer met materialen. Pigmenten leiden echt een eigen leven, ze doen wat ze doen, dat maakt het heel bijzonder.”

Dankbaar

Suzana Jovanovic, de Putse die zelf ook met enkele werken exposeert, is blij dat de expositie een feit is. “Ik ben zo dankbaar voor alle hulp die ik heb gehad, van de kunstenaars, vrijwilligers en de sponsors en Dorpsplatform Putte voor hun donatie en de musici die kosteloos kwamen spelen, maar ook mijn zoon Giovanni Angelo de Klerk voor al zijn hulp. Ik hoop dat iedereen de komende tijd van de kunst gaat genieten.”

De expositie is te zien tot en met woensdag 20 november in Kasteel Ravenhof. Op 15 november van 13.00 tot 17.00 uur, op 16 en 17 november van 12.00 tot 17.00 uur, op 18 en 19 november van 14.00 tot 17.00 uur en op 20 november van 11.00 tot 13.00 uur. De toegang is gratis.

BIJDRAGE JOSÉ VAN DER WEGEN

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Bezorgers Altena Nieuws

Almkerk, Hank, Veen, Andel, Nieuwendijk, Werkendam

Fruitplukkers

Roosendaal

Storingsmonteur elektro/mechanisch

Giessen

Onderhoudsmonteur

Breda

ervaren en aankomend elektromonteur

Werkendam