Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Woensdrecht reikt vier waarderingsprijzen uit

Door: Eugene de Kok Algemeen

HOOGERHEIDE - Tijdens de digitale nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Woensdrecht zijn maandag de Woensdrecht Waarderingsprijzen uitgereikt. 

Vier aan corona gerelateerde initiatieven in de categorieën sport, sociaal domein, ondernemers en ‘verrassend’ zijn beloond met een onderscheiding. 

De waarderingsprijs is vanwege het bijzondere jaar eenmalig in de plaats gekomen van de Woensdrecht Promotieprijs, die traditioneel tijdens de nieuwjaarsreceptie wordt uitgereikt aan een persoon, organisatie of bedrijf dat zich op bijzondere wijze heeft onderscheiden. Voor de waarderingsprijzen kwamen er dertien nominaties binnen. 

Wielerzomer

In de categorie sport ging de prijs naar de Wielerzomer Woensdrecht, het succesvolle initiatief om deze zomer coronaproof-wielerwedstrijden in alle kernen te organiseren. 

In het sociaal domein was er een prijs voor Voedselbank Goes Ontmoet en Vanessa Floren in het bijzonder. Floren zette speciale acties op poten om de voedselbank te ondersteunen. Ze verkocht zelfgemaakt bloemstukken en kerststukjes en zamelde levensmiddelene in. 

Melkboer

Melkboer Ad Groffen (foto) kreeg de waarderingsprijs in de categorie ondernemers. Hij stopte in december na 48 jaar als melkboer in Hoogerheide en Woensdrecht. 

In de categorie ‘verrassend’ ging de prijs naar het project Pinnenmutsje Hoogerheide. “Pinnenmutsje is een zoektocht voor jong en oud die weten dat kabouters bestaan”, zeggen de initiatiefnemers, die liever anoniem willen blijven. Ze maakten in een bos bij Hoogerheide kabouterdeurtjes gemaakt en deze in de wortelkruinen van bomen geplaatst. Op social media was het een populair project. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief