Afbeelding
Foto: Gemeente Woensdrecht

'Plaatsen nieuwe Bronzen Os kost zo'n 30.000 euro'

Door: Hanneke Marcelis

OSSENDRECHT - Het is het mysterie waar Ossendrecht zich al een week mee bezig houdt: waar is de Os? Die vraag is nog steeds niet beantwoord. De sokkel op de markt is dus nog leeg. Burgemeester Steven Adriaansen hoopt nog steeds op een goede afloop. Een nieuwe Os plaatsen zou namelijk een dure grap zijn. Dat kost zo'n 30.000 euro.

Een nieuwe Bronzen Os plaatsen is niet zo gemakkelijk gezegd als gedaan. "Dan moet er een nieuw ontwerp komen. Er moet een mal worden gemaakt, het brons aangekocht, en het moet gesmolten worden", legt wethouder Van Agtmaal uit. "Als je daar de manuren bij optelt, kom je toch al snel op een bedrag van zo'n 30.000 euro." Natuurlijk zijn er ook goedkopere alternatieven te bedenken. Maar zonde van het geld, zal het altijd blijven. Maar zo ver zijn de collegeleden nog niet: ze blijven hopen op een goede afloop.

Diefstal
De diefstal van de Os werd vorige week opgemerkt. Het beeld is niet zomaar van zijn sokkel af gesloopt, maar lijkt vakkundig te zijn verwijderd. Het college van burgemeester en wethouders vreest dan ook dat het geen kwajongensstreek is, maar dat bronsdieven achter de diefstal zitten. Toch hopen ze nog steeds dat het beeld binnenkort weer boven water komt. "We kunnen ons voorstellen dat als het wél een grap is, de daders hem nu na alle aandacht misschien niet meer dúrven terug te brengen. Voor hun hebben we de boodschap: breng hem alsjeblieft toch terug. Al laat je maar anoniem een bericht achter waar we hem kunnen vinden", aldus de burgemeester.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief