Leerling Dojo Satori.
Leerling Dojo Satori. Foto: Tjerk Meijer

Karate Zomertraining

Sport en vereniging

HOOGERHEIDE - Onder de rook van Breda International Airport, zowat vlak naast de start en landingsbaan, werd er tijdens de schoolvakantie elke maandagavond karate getraind in de buitenlucht.

Georganiseerd onder de titel “Pop-Up Karate Dojo Zomertraining” was de training open voor alle karate stijlen en stromingen. Deelnemers kwamen er uit Roosendaal, Hoeven, Oudenbosch Etten-Leur, Breda, Geldermalsen, Rotterdam, Bergen op Zoom, Hoogerheide en omstreken.

Het concept van Pop-Up Karate Dojo Zomertraining is heel eenvoudige: het koste- en belangeloos aanbieden van karate trainingen en masterclasses tijdens de zomervakantie. In totaal waren er zes trainingen die gevolgd konden worden, trainingen die verzorgd door zeer ervaren leraren (Sensei’s).

Van alle deelnemende sportscholen, was Dojo Satori in Hoogerheide één van de weinige sportscholen waarvan een deel van de leerlingen (karateka’s) zowat alle zes de trainingen hebben gevolgd. Niet alleen de reguliere karate trainingen, maar ook de gespecialiseerde masterclasses werden gevolgd door zowel de jonge karatekas alsook de senioren, inclusief de hoofdtrainer van Dojo Satori, Manuela van Gent.

De af en toe zinderende hitte was geen obstakel, want de loofbomen en schaduwpartijen boden voldoende verkoeling dat het zelfs een aantal karatekas van Dojo Satori niet deerde om gewoon op blotevoeten te trainen.

Karate en de Olympische spelen

Karate is één van de vijf sporten die voor het eerst onderdeel zijn van de Olympische spelen in 2020 in Tokyo, Japan. Gestreden zal worden door 80 karatekas in de onderdelen kata (vorm) en kumite (sparren). Hoeveel Nederlandse karateka’s zullen afreizen naar Tokyo is niet nog bekend, daar de kwalificaties niet zijn afgerond.

Voor belangstelling of een proefles zie www.dojosatori.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief