Zilvermeeuwtjes in de Oosterschelde.
Zilvermeeuwtjes in de Oosterschelde. Foto: M den Ouden

‘Zwemclinic’ aan strandje Diepsluis voor Zilvermeeuw

Sport en vereniging

WOENSDRECHT - Intussen zijn de schoolvakanties begonnen en veel leden van de Zilvermeeuw hebben ook al vakantie. Normaal zou de zomerstop 6 weken duren, maar aangezien er heel wat trainingen weggevallen zijn het afgelopen jaar, is besloten toch niet voor de volle 6 weken te gaan.

In plaats van 4 trainingen per week wel terug naar 2, voor elke leeftijd de mogelijkheid om een keer te komen zwemmen. Ook buiten wordt steeds frequenter gezwommen. Meestal in de Diepsluis, maar ook af en toe Vlissingen en Galder. Half juli zijn ook de openwaterwedstrijden weer gestart. Helaas door de weersomstandigheden is er in onze regio nog geen enkele doorgegaan. Er staan er echter nog genoeg op de kalender voor de komende weken en er zullen zeker steeds enkele Zilvermeeuwzwemmers aan deelnemen.

Woensdag 28 juli is er vanuit Dishoek een zeezwemtocht naar Zoutelande van 4.5 km met deelname door enkele Zilvermeeuwzwemmers. Hopen dat het slechte weer deze keer wederom geen spelbreker gaat zijn.

Om bij de overige leden het openwaterzwemmen wat meer te promoten was er afgelopen zaterdag een soort van “clinic” aan het strandje van de Diepsluis. Onder leiding van enkele getrainde openwaterzwemmers wilden een 7-tal kids van de Zilvermeeuw wel eens een poging wagen in het zoute water. Even leek de weersvoorspelling tegen te zitten, maar met een beetje aanpassing in de tijdlijn werd het toch een leuk en leerzaam evenement. De jongste deelnemer was slechts 7 jaar. Hij trotseerde de kwallen, krabbetjes en andere ongemakken van het open waterzwemmen in zee en meldde dat hij vast nog een keer wilde. Zo ook de meeste andere deelnemers. Dit gaat dus vast een vervolg hebben. Info via zwem@zvdezilvermeeuw.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief