Het KerstKaffeeKoor.
Het KerstKaffeeKoor.

Kerstliederen meezingen in het Kaffee

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

RIJSBERGEN - Op zaterdag 7 december is dit jaar geen jaarlijkse kerstmarkt in Rijsbergen, stond vorige week in de Bode met de foto van het jaarlijkse KaffeeKerstkoor. Dat is wat ons betreft het enige wat wel doorgaat. Al ongeveer 15 jaar vindt er In Het Kaffee op die dag een kerstkoncert plaats. Om 19.00 uur die avond geven vrienden van het Kaffee zich over aan het nostalgisch kerstgevoel uit hun tienerjaren.

Met zoveel mogelijk mensen gaan zij de oude Nederlandstalige traditionele kerstnummers uit hun jeugd zingen. Twee-, drie-, of vierstemmig soms. En natuurlijk gaat u meezingen. Met prachtige nummers als 'De Herdertjes', Hoe leit dit Kindeke', 'Midden in de winternacht' en andere Kersthits uit uw jeugd.

Om een uur of negen schakelen zij over op een meer internationaal repertoire. Met muzikale begeleiding van Paul van den Heuvel, Guus Staaltjes, Rudy Schipperen, Maarten Rasenberg en Carl van Kuijck zullen diverse solisten als Lotte Gommers, Inge Gabriels, Ad vd Zande, Bart Brosens, Léone, de Zusjes van Kuijck en Niels Dekker favoriete Engelse en Amerikaanse kerstliedjes laten horen.

Allemaal in een zeer intieme sfeer, rond de piano. All I want for Christmas, Let It Snow, So this is Christmas en White Christmas zijn enkele van de hits die voorbij komen.

Afijn, om de smaak van Sinterklaas vakkundig weg te spoelen en de kerstromantiek te verwelkomen bent u op 7 december vanaf 19.00 uur in Het Kaffee te Rijsbergen op de juiste plaats.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief