Kragge 2, een echte kuitenkraker.
Kragge 2, een echte kuitenkraker. Koen Mol Fotografie

Trappistentrappers naar Wouw

Sport en vereniging

WERNHOUT - Redenen genoeg om niet te gaan fietsen op zondagochtend. Het bar slechte weer was wel de voornaamste reden, op de voet gevolgd door een miserabel gevoel als gevolg van een snotterige verkoudheid. Er waren ook redenen om wel te gaan fietsen, maar de meesten van ons konden die zo gauw niet vinden.

Misschien was het de onweerstaanbare behoefte aan endorfine die tien deelnemers er toe bracht van start te gaan met de wegploeg om negen uur, tien man die zich niet lieten afschrikken door regen en stormachtige wind. Die regen viel uiteindelijk ook nog wel mee, de wind daarentegen bleef er lustig op los waaien waardoor het toch wel een behoorlijk pittige onderneming werd. Of dit de reden was dat er eentje afhaakte was bij de deelnemers niet bekend, de rest kwam zonder akkefietjes weer terug in Wernhout, geen spijt dat ze vertrokken waren.
Later bleek dat die ene renner niet was afgehaakt maar rechtstreeks vanuit de wegploeg halverwege was ingestapt bij de Wouwse veldtoertocht. De opkomst bij de veldrijders was trouwens al net zo matig, met vijf man kregen ze het busje dat ze geregeld hadden niet eens vol. Ze reden wel een hele aardige rit daar in Wouw met keuze uit diverse afstanden. Welke afstand men ook koos, de superzware klim over voormalig vuilstortplaats Kragge 2 moest in ieder geval bedwongen worden. De deelnemers met lef konden bij iedere gekozen afstand ook nog een spectaculaire vijf kilometer lange extra lus rijden. Deze lus over het nieuwe mountainbikecircuit van Kragge 1 (Col du Kragge) was zwaar en bleek duidelijk niet voor iedereen weggelegd te zijn, beginners hadden er al zeker niets te zoeken. De vele verkeersregelaars zorgden voor een goed en veilig verloop van de rit. Een tweetal van onze leden kon er maar geen genoeg van krijgen en reed ook nog op de fiets naar huis.

Clubcross
Tweede Kerstdag, donderdag 26 december, staat onze jaarlijkse clubcross oftewel Kerstcross op het programma. Met de Krochten als strijdtoneel zal er als vanouds weer volop gestreden worden voor de ereplaatsen. Om 9.30 uur gaan de dames en de jeugdleden van start en om 10.15 uur starten de heren. Deze wedstrijd staat open voor alle clubleden en deelname is ook nog gratis bovendien. Winnen kan er maar eentje, meedoen kunnen we allemaal. Inschrijven doe je ter plaatsen vanaf 9.00 uur aan de Krochtenweg in Wernhout. Net als in voorgaande jaren zullen ook dit jaar weer volop staanplaatsen (jawel, óók gratis) langs het parcours beschikbaar zijn dus iedereen is welkom om de deelnemers aan te komen moedigen.

Programma
Zondag 15 december is er in Hoogerheide een mogelijkheid voor de veldrijders om aan een toertocht deel te nemen, ook in St Job wordt er een georganiseerd. Graag weer maar onderling afspreken wat het gaat worden. We kunnen ons geen weersomstandigheden meer voorstellen waaronder de wegploeg niet van start zou gaan, dus de wegploeg vertrekt in ieder geval om 9.00 uur bij café van T, wat er ook gebeurt.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief