Hebe Lodders.
Hebe Lodders.

Olympia Wernhout start het wedstrijdseizoen sterk

Sport en vereniging

WERNHOUT - Afgelopen zaterdag, 14 december, is het wedstrijdseizoen voor Olympia Wernhout van start gegaan. Het was aan Hebe Lodders om als eerste turnster de vereniging te vertegenwoordigen in Zierikzee.

Hebe is dit jaar gepromoveerd naar het nationale niveau van de voorgeschreven oefenstof. Dit betekent dat Hebe dit jaar een flinke kluit heeft aan de wedstrijden en het sterke deelnemersveld wat hier bij hoort. In Zierikzee was ook direct duidelijk dat de tegenstanders sterk zijn en het een jaar gaat worden met veel uitdagingen en nieuwe doelen.

Hebe startte als eerste turnster van de wedstrijd op balk. Altijd een spannend moment, want het is aan jou om op dat moment de lat neer te leggen. Ondanks de zenuwen, waardoor er een aantal wiebels ontstonden, heeft Hebe een nette balkoefening laten zien. Als afsluiter een torenhoge radslag-salto van de balk, wat haar een mooie 8ste plek op balk opleverde.

Door naar vloer, waar ze de acrobatiek goed onder de knie heeft. Tijdens het inturnen nog de puntjes op de i gezet bij de gymnastische onderdelen, waardoor ze met zelfvertrouwen aan haar oefening kon beginnen. Een nette oefening werd geturnd, maar de concurrentie was hierin duidelijk sterker. Een goed moment om na te gaan waar we aan moet werken voor de tweede plaatsingswedstrijd. Hebe eindigde uiteindelijk als 14de op dit toestel.

Op sprong laat ze twee stabiele sprongen zien. Ondanks dat Hebe niet uitkwam met haar aanloop heeft ze doorgesprongen, wat resulteerde in een nette overslag en hoge streksalto. Ze eindigde op dit toestel net buiten de top 10, en pakte de 11de plaats.

Hebe sloot met haar brugoefening de wedstrijd af. Hét toestel waar we de laatste weken extra hard op hebben getraind. Alles waar Hebe zo hard op heeft getraind, kwam tijdens de wedstrijd goed naar voren. Een mooie oefening, waardoor ze op dit toestel de 7de plek behaalde.

Olympia Wernhout kijkt trots terug op deze wedstrijd. Een goed leermoment en sterke start van het wedstrijdseizoen. Hebe is in het eindklassement op de 10de plaats geëindigd. Een mooie prestatie in een promotiejaar!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief