[FOTOALBUM] Leerlingen KSE zwaaien rector Peter van Heusden uit
Peter van Heusden en echtgenote worden door burgpiepers toegezongen. FOTO STELLA MARIJNISSEN
Peter van Heusden en echtgenote worden door burgpiepers toegezongen. FOTO STELLA MARIJNISSEN
FOTOALBUM

Leerlingen KSE zwaaien rector Peter van Heusden uit

RIJSBERGEN - Woensdag was een bijzondere dag voor rector Peter van Heusden uit Rijsbergen die officieel afscheid nam van 'zijn' leerlingen op de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) . Zijn afscheidscadeau was een wens die in vervulling ging. De leerlingen organiseerden samen met hun docenten een Challenges Day met als doel om de wereld in Etten-Leur en omgeving een beetje mooier te maken.


Rector Peter van Heusden werd op deze dag ontvangen voor het brugklasgebouw op het terrein van de school. De ruim 2.500 leerlingen vormden op het sportveld de letters KSE waarna zij met zijn allen Van Heusden symbolisch uitzwaaiden.

Karaktermens

Maar dat was pas het begin van het afscheid. Op het podium werd hij toegesproken door niemand minder dan wielersportspeaker Kees Maas. "Hij zit 50 jaar in het KSE peloton en heeft een onblusbare passie", zei Maas "Peter, je bent een klimgeit en een karaktermens, maar erg technisch ben je niet." Waarna hij vervolgde: "Tijdens een Vogezenklim liep je wiel aan. Je had nergens erg in, trapte maar door en dacht dat de klim extra lastig was. Gevolg: je frame beschadigd. Maar in het onderwijs kan men goed door de bocht met jou." Na de bloemen en champagne fietste Van Heusden vervolgens in zijn witte, volgens Maas 'jongerenklassement van de eeuwige jeugd' T-shirt met opdruk Tour de Depart het podium af.

Emoties

In het brugklasgebouw wachtte Van Heusden en zijn echtgenote een verrassing. De piepers zongen hen toe waarbij de emoties toch de overhand kregen. Elders in het gebouw en wijde omgeving werden diverse activiteiten ontplooid met verschillende goede doelen. Zo plantten de havo-5 leerlingen bomen op het schoolterrein en renden of liepen de brugklassers in het Brabantpark hun rondjes. Elk rondje werd gesponsord door familie en bekenden. Van de opbrengst wordt een mooie dag voor jonge mantelzorgers georganiseerd.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>