Café Malawi brengt uiteindelijk ruim € 45.000 op
Nicole van Elteren temidden van haar kinderen in Malawi
Nicole van Elteren temidden van haar kinderen in Malawi (Foto: Riet Pijnappels)

Café Malawi brengt uiteindelijk ruim € 45.000 op

ZUNDERT - Café Malawi, de benefietactie voor het kinderhuis van Nicole van Elteren in Malawi, heeft ruim € 45.000 opgebracht. Dat hebben de initiatiefnemers bekendgemaakt. Nicole van Elteren is heel gelukkig met het resultaat. Het betekent dat ze zich de komende jaren minder zorgen hoeft te maken over het voortbestaan van het kinderhuis. Van het geld kan ze voedsel, onderdak, medicijnen en schoolgeld betalen.


Café Malawi was afgelopen najaar een initiatief van een groep vrijwilligers in Zundert. Het doel was om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het kinderhuis van hun voormalige dorpsgenoot Nicole van Elteren in Nhkomo, in het zuiden van Malawi.

De actie werd een doorslaand succes. De Zundertse bevolking reageerde enthousiast. Winkeliers, boomkwekers, andere ondernemers en particulieren haakten massaal aan met geschenken en giften. Kunstenaars stelden hun kunstwerken ter beschikking. Er waren benefietoptredens, kinderen bakten oliebollen of maakten kliederkunst en in de weekenden werd het voormalige winkelpand van Miller en Monroe een druk bezochte pop up store.

De bliksemactie werd op zaterdag 28 december in Cultuurcentrum De Schroef feestelijk afgesloten voor een bomvolle zaal. Toen stond de teller nog op zo’n € 38.000; intussen is die na het afwikkelen van de laatste acties en donaties opgelopen tot ruim € 45.000. Dat resultaat is overgemaakt op de bankrekening van de Afriana Foundation, de stichting die het werk van Nicole van Elteren ondersteunt: www.afrianafoundation.org

De organisatie van Café Malawi dankt iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan het enorme succes van deze actie. Over een eventueel vervolg, in welke vorm dan ook, wordt momenteel nagedacht. Zundert zal in ieder geval op de hoogte worden gehouden van de voortgang van het goede werk van Nicole van Elteren in Malawi.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>