Jim Putter met zijn gouden medailles.
Jim Putter met zijn gouden medailles. Foto: Jeroen Stoutjesdijk

DJA-atleet Jim Putter loopt Nederlands record

Sport en vereniging

ZUNDERT - Zaterdag 25 januari rijdt een vijftal atleten van DJA richting Apeldoorn om deel te nemen aan de officieuze Nederlandse indoorkampioenschappen voor D-junioren.

Het gezelschap, bestaande uit Joni, Bram, Bruno, Nicky en Jim, neemt deel aan verschillende onderdelen, zoals het verspringen, hoogspringen, kogelstoten en sprinten. Alles bij elkaar komen de Zundertse atleten op 14 onderdelen in actie en worden liefst 12 persoonlijke records verbroken. Bram en Nicky weten bij het hordelopen de halve finales te halen en kunnen met knappe tijden terugkijken op een topwedstrijd. Ook Joni en Bruno zijn vandaag in vorm: al hun onderdelen resulteren in nieuwe PR’s!

Alleskunner Jim komt uit op drie onderdelen: hordelopen, verspringen en kogelstoten. Met de beste jaarprestaties op het hordelopen en verspringen is hij de favoriet voor het goud en met prachtige PR’s maakt hij zijn status waar. Bovendien weet Jim ook bij het kogelstoten een finaleplaats te bemachtigen.

Recordhouder

Van alle prachtige prestaties die we vandaag in Apeldoorn hebben gezien, springt er één resultaat bovenuit: Jim Putter, afkomstig uit Rijsbergen, loopt op de 60 meter horden sneller dan ooit door een Nederlandse D-junior is gelopen. Jim verbreekt een 25 jaar oud record en is vanaf vandaag de officieuze Nederlands recordhouder op één van zijn favoriete onderdelen!

Een lange dag levert twee gouden medailles en heel veel PR’s op. De DJA-atleten mogen met trots terugkijken op een bijzondere wedstrijd in Apeldoorn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief