Eigenaresse Jolly Jester Pub: 'Hopelijk wordt de dader snel gepakt'
De politie doet onderzoek op zondagochtend.
De politie doet onderzoek op zondagochtend. (Foto: Perry Roovers)

Eigenaresse Jolly Jester Pub: 'Hopelijk wordt de dader snel gepakt'

RIJSBERGEN - Nicole van Rijen, eigenaresse van The Jolly Jester Pub in Rijsbergen, hoopt dat de bestuurder van de auto die zondagochtend inreed op klanten van haar kroeg, snel wordt gepakt. Ze is nog steeds ontdaan door het incident: “Het ene moment ben ik sterk, het andere moment niet. Het gaat met ups en downs.”


Met de media heeft ze inmiddels wel een beetje gehad, vertelt ze deze maandagmiddag. ”Ik heb eigenlijk geen zin om telkens weer het hele verhaal te vertellen. ‘Ga allemaal maar weg’, denk ik dan. Het is allemaal heel erg heftig. Kijk alleen maar naar de camerabeelden.”

Pyjamaparty

Het incident dat voor de deur van haar café plaatsvond, is ‘the talk of the town’. Zondagochtend rond 05.30 uur reed een auto in op een groep klanten die buiten voor de deur van de kroeg stond. Volgens getuigen zou de bestuurder van het voertuig de horecazaak, waar een groep meiden in het kader van een meidenweekend een pyjamaparty had georganiseerd, boos hebben verlaten. Hierop stapte de man in zijn voertuig zijn om in de richting van een groep cafégangers op het trottoir te rijden. Beelden van het incident bevestigen dit. Daarop is te zien dat meerdere bezoekers op de stoep staan te praten. Een auto komt in eerste instantie hard voorbij gereden. Kort daarna rijdt een auto met hoge snelheid in op de aanwezigen. De aanleiding van het incident is nog onduidelijk. De bestuurder is na het ongeval doorgereden. De hulpdiensten rukten massaal uit. Op de weg lag een drietal fietsen die flinke schade hadden. Meerdere personen zijn gewond geraakt, onder wie twee jonge meiden die letsel aan hun enkels hadden.

Bont en blauw

De kroegeigenaresse kent de slachtoffers goed en heeft al contact met ze gehad. “De twee meiden zitten momenteel bij elkaar. Eentje heeft wel slecht geslapen en ze zijn allebei bont en blauw, maar op zich gaat het redelijk goed met ze. Eén jongen is ook heel erg van streek, maar gelukkig heeft hij veel steun en begeleiding van zijn vriendin en schoonmoeder. Iedereen wordt goed opgevangen. Dat is het allerbelangrijkste: dat het goed gaat met de mensen die geraakt zijn en erbij stonden toen het gebeurde.”

Adrenaline

The Jolly Jester Pub blijft deze week gesloten, vervolgt ze. “Eerst maar eens alles op een rijtje zetten. Ik heb inmiddels een fijn gesprek gehad met iemand van de Gemeente Zundert en er staat later ook nog een gesprek met de burgemeester op het programma. Ik ben blij dat alle communicatie prettig verloopt.” Veel prettiger nog zou het zijn als de dader op korte termijn in zijn kraag kan worden gevat, stelt ze. “Ik hoop dat hij snel wordt gepakt. Het blijft je bezighouden. Ik zit nog steeds vol met adrenaline.”

Onderzoek

De politie is bezig met een onderzoek naar het voertuig en de inzittende. Onder andere camerabeelden worden bekeken en verschillende getuigen zijn inmiddels gehoord. Ook wordt er gezocht naar het voertuig. Het betreft mogelijk een donkere stationwagen. De auto heeft vermoedelijk op meerdere plekken schade en is volgens getuigen vertrokken in de richting van Zundert. De politie is op zoek naar getuigen en naar informatie en beeldmateriaal dat kan leiden naar het voertuig en de inzittende. Het tv-opsporingsprogramma Bureau Brabant bij Omroep Brabant schonk maandag aandacht aan de zaak.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>