<p>Eeuweling Henk Boudrez is vaak in zijn tuin te vinden met zijn kettingzaag. <br><br></p>

Eeuweling Henk Boudrez is vaak in zijn tuin te vinden met zijn kettingzaag.

(Foto: Charles Luijten)

Henk Boudrez viert zijn honderdste verjaardag

RIJSBERGEN - Ietwat verscholen achter bomen en hoog struikgewas zal zondag in de woning van Henk Boudrez aan de Julianastraat wellicht het nostalgische lied ‘Ouwe taaie’ van Eddy Christiani geklonken hebben. Daar stapte ‘s ochtends een honderdjarige uit zijn bed.


Oud worden is mooi zolang je nog aardig uit de voeten kunt en dat is bij de hoofdpersoon in dit verhaal het geval. Honderd jaar is hij geworden, iets wat niemand hem geeft bij het aanschouwen van alle activiteiten die hij nog ontplooit. Henk Boudrez kwam op 11 oktober 1920, tijdens een nattige en winderige herfstdag, uit spreekwoordelijke de rode kool. Een Zeeuw van geboorte, de eerste luier werd hem immers omgedaan in Middelburg waar vader Isaac bij een scheepvaartmaatschappij werkte. Drie maanden na zijn geboorte verhuisde het gezin Boudrez naar Rotterdam. Op z’n dertiende bezocht Henk de H.B.S in Oud-Beijerland dat ook zijn derde woonplaats zou worden. Na te zijn afgestudeerd vond hij een baan in het bankwezen waar hij een niet onaardig maandsalaris verdiende, namelijk 25 gulden. Daar moest hij het mee zien te doen. “Wat ’n tijd. Er moest maandelijks ook nog 10 gulden van af voor het volgen van een cursus Engelse Correspondentie. Mijn werkgever vond dat ik die taal moest leren”, zegt Henk Boudrez die nog heel helder van hoofd is en misschien zelfs nog de benen in de nek kan leggen.

Dure klant

Henk Boudrez, gehuwd met Miep Brouwer en verblijd met twee dochters en twee kleinkinderen, is ruim 35 jaar geleden met pensioen gegaan. Hij is voor het pensioenfonds dan ook een dure klant. Hij heeft bij verschillende bedrijven gewerkt. Boudrez stopte daarmee op zijn 65ste als registeraccountant bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Met een flink team van medewerkers onder zich controleerde hij de financiële huishouding van de gemeenten, zo ook die van Rijsbergen en Zundert. Van eerstgenoemde gemeente is Boudrez nog een aantal jaren wethouder geweest, “ Dat is gezien de gemeentelijke herindeling die toen speelde allesbehalve gemakkelijk geweest”, zegt Henk Boudrez die zich destijds als vrijwilliger bestuurlijk inzette voor verzorgingstehuis Rijserf en voor gemeenschapshuis Koutershof.

Siertuin

Verveling kent de 100-jarige niet. Hij heeft een siertuin ‘van hiere nor giendere van hedde me nie gezien’. Ook nog zo’n uitdrukking. Hij is er nagenoeg alle dagen in bezig om de zaak op orde te houden. De grootte van de aan een weiland grenzende tuin is maar liefst 2.200 vierkante meter. “Prachtig, vanuit de zitkamer zie ik de zwart- en roodbonte vaarzen” zegt Henk Boudrez die ook naar zijn kippenhok wijst met daarin Barnevelders. Zijn honderdste verjaardag wordt niet groots gevierd vanwege de voor iedereen op dit moment bekende heropleving van het coronavirus. Komend jaar hoopt hij samen met zijn Miep het diamanten huwelijksfeest te vieren.

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief