Voorganger Hans van Winkelhof: ‘Iedereen kans geven om toch dienst bij te wonen’
<p>Volgens Hans van Winkelhof probeert de gemeenschap elkaar zo veel mogelijk te steunen.&nbsp;</p>

Volgens Hans van Winkelhof probeert de gemeenschap elkaar zo veel mogelijk te steunen. 

(Foto: Tess Mutsters)

Voorganger Hans van Winkelhof: ‘Iedereen kans geven om toch dienst bij te wonen’

RIJSBERGEN - “Zodra de huidige coronamaatregelen werden ingevoerd, hebben wij gelijk besloten om voor een maximaal aantal van dertig kerkbezoekers per keer te kiezen,” vertelt voorganger Hans van Winkelhof van de Gereformeerde Kerk in Rijsbergen. 


Bij het kerkbestuur in Rijsbergen werd er dus voor gekozen om meteen de maatregelen te volgen en niet te wachten tot er fouten gemaakt zouden worden. In de kerk van Van Winkelhof worden de coronamaatregelen streng gehandhaafd. Zo moet iedereen bij binnenkomst zijn handen desinfecteren. “We hebben ook een looproute, zodat iedereen maar op één manier bij zijn stoel kan komen. Verder moeten mensen zich eerst inschrijven. We maken dan een indeling en de mensen die dan mogen komen krijgen daar bericht over. Zo proberen we iedereen om de beurt de kans te geven om toch een dienst bij te wonen,” legt Van Winkelhof uit. De gemeenschap probeert elkaar in ieder geval zo veel mogelijk te steunen. “We gaan bijvoorbeeld regelmatig wandelen, zo kunnen we elkaar toch zien, maar kunnen we ook genoeg afstand houden,” aldus Van Winkelhof. Hij legt uit dat hij niet denkt dat God de mensheid probeert te straffen door middel van corona. “Wij geloven niet zo dat God ons echt zou straffen. Ik denk wel dat we verkeerd met de schepping omgaan, kijk maar naar het veranderende klimaat en alle bossen die worden gekapt. Wij zien dit dan ook meer als een waarschuwing. Of die waarschuwing nu van God of van de natuur komt, dat is ieders eigen interpretatie.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;