Corso Zundert Historie Marathon vol bijzondere momenten
<p>Beeld van Corso Zundert in 1972.</p>

Beeld van Corso Zundert in 1972.

(Foto: archief Stichting Bloemencorso Zundert)

Corso Zundert Historie Marathon vol bijzondere momenten

ZUNDERT - Corsoliefhebber? Dan is de Corso Zundert Historie Marathon een niet te missen spektakel. Vanaf komende vrijdag gooit Stichting Bloemencorso Zundert 48 video’s, van het jaar 1991 tot en met 1953, online. Na de marathon zullen er meer oude beelden van Corso Zundert op Internet te vinden zijn als nooit tevoren.


In het voorjaar werden er online streams met optochten van 2008 tot en met 2019 gelanceerd. Nu is het tijd voor een nieuwe aankondiging, zo meldt Stichting Bloemencorso Zundert. Ooit al eens bekende oude creaties zoals ‘De Boom van Jesse’ of ‘Lampionnenoptocht’ op video gezien? Benieuwd naar hoe Zundert er uit zag in 1953? Of gewoon zin om oude optochten en beelden te zien die nog nergens op internet te vinden zijn? Dan is dit een bijzonder moment in een historisch jaar!

Online marathon

Een historisch jaar omdat er geen optocht door de straten van Zundert heeft gereden. Dit is voor het eerst sinds de herstart na de oorlog in 1945. Niet alleen is dit jaar historisch in vervelende zin, maar ook vindt er een historische marathon plaats. Om de echte corsoliefhebber uit een dip te halen en op te vrolijken, zijn nog nooit zoveel oude beelden van het Zundertse Corso te vinden op Internet als straks na de marathon! Met maar liefst 48 ‘nieuwe’ video’s die hun Internet premières vinden via het YouTube kanaal van Corso Zundert. Vele van deze jaren waren nog niet online op video te vinden. Om deze bijzondere momenten niet ongezien voorbij te laten gaan is de Historie Marathon bedacht. Een online marathon waarbij liefhebbers live mee kunnen kijken en de mogelijkheid hebben om te chatten met andere kijkers. Zodra een video uit première is, zal deze altijd terug te vinden zijn op het YouTube kanaal. Hiernaast worden de video’s toegevoegd aan het online archief van het grootste dahliacorso van de wereld: archief.corsozundert.nl.

Uitzendschema

48 video’s, van het jaar 1991 tot en met 1953 komen vanaf vrijdag 27 november online! Het gaat om beelden van optochten, de bouw, het kindercorso en door het enorme tijdsbestek is ook de imposante groei van het Corso te zien. Deze marathon vindt plaats op iedere vrijdag-, zaterdag- en zondagavond van 27 november tot en met 27 december! Zie voor het complete overzicht het uitzendschema hieronder. Ga komende vijf weekenden naar https://www.youtube.com/BloemencorsoZundert en ontdek de rijke historie van Corso Zundert.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;