Opschoonploeg Wernhoutsburg gaat zwerfafval te lijf
<p>Een aantal leden van de opschoonploeg van Wernhoutsburg.</p>

Een aantal leden van de opschoonploeg van Wernhoutsburg.

(Foto: Lynette Hundermark)

Opschoonploeg Wernhoutsburg gaat zwerfafval te lijf

WERNHOUT - Wernhoutsburg, het voormalige Parc Patersven, beschikt over een heuse opschoonploeg. De uit een tiental vrijwilligers bestaande club maakt eens in de maand een extra opschoonrondje van twee uur op zaterdagochtend.


Nadat een lid van de activiteitengroep van de buurtschap eind 2018 opperde dat het weleens een goed idee zou kunnen zijn om af en toe eens wat rondslingerende blikjes op te ruimen, ging het gezelschap in het voorjaar van 2019 aan de slag. “Het is een aanvulling op de reguliere werkzaamheden van het parkbeheer,” legt woordvoerster Christa Graafland uit. “In het ven en in de bosjes belandt nogal eens wat zwerfafval dat je daar niet graag wil zien. Met de leden van de opschoonploeg duiken we daarom regelmatig de struiken in om troep te ruimen. Dat doen we ook op de in- en uitgaande wegen van het park. Ik denk dat mensen onbewust nogal eens snel iets verliezen. Je haalt wat uit je zak en zonder dat je het in de gaten hebt, ligt er iets op straat. Al met al gaat het om veel afval. Je hebt al snel een vuilniszak vol, dat is bij ons niet anders.” Het samen opschonen van Wernhoutsburg en directe omgeving zorgt volgens haar niet alleen voor een goede indruk naar buiten toe, ook heeft het een belangrijk bijkomend voordeel. “Je leert ook medebewoners kennen. Er ontstaan echte vriendschappen.” Bovendien blijkt dat een goed voorbeeld doet volgen. “Afgelopen weekend nog hebben twee mensen uit de buurt, van buiten het park, zich aangemeld als vrijwilliger.” 

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief