Jac van Nispen (links) en Johan Michielsen: 'We wilden per se iets organiseren om in beeld te blijven'
Jac van Nispen (links) en Johan Michielsen: 'We wilden per se iets organiseren om in beeld te blijven' Foto: Addo Sprangers

Van GoghLoop Zundert gaat dit jaar digitaal

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - De Van GoghLoop Zundert wordt dit jaar vanwege het nog altijd rondwarende coronavirus in een ander jasje gestoken. Voor de eerste keer wordt namelijk een digitale editie gehouden.

Dat melden voorzitter Jac van Nispen en bestuurslid Johan Michielsen namens het bestuur van de Stichting Van GoghLoop Zundert. Het tweetal maakt duidelijk dat een ‘gewone’ Van GoghLoop, traditiegetrouw op de eerste zaterdag van juni, er dit jaar helaas niet in zit. “Natuurlijk hebben ook wij de overweging gemaakt om het evenement naar een later tijdstip te verplaatsen, maar dat is gezien de atletiekkalender vrijwel onmogelijk. We willen bovendien andere loopevenementen niet in het vaarwater zitten. Daarnaast zijn juli en augustus echte vakantiemaanden. Dan zou je belanden in september of oktober, maanden met een heel drukke activiteitenkalender. Voor ons niet interessant om risico’s te nemen met het verplaatsen van de Van GoghLoop.”

Samenwerking

Het succes van de Van GoghLoop Zundert speelt hierbij zeker een rol. “Als evenement zijn we groeiende,” weet Johan Michielsen. “De laatste editie zaten we aan bijna 900 deelnemers.” Het maakt dat de Stichting Van GoghLoop al zo’n anderhalf jaar in gesprek is met de organisatoren van andere loopevenementen om de krachten te bundelen en daarmee te zorgen voor verdere professionalisering. Jac van Nispen: “We trekken hierbij op met de Bavoloop, De Haagse Beemden Loop, de Lelieloop, De Tien van ’t Aogje en de Van Oers Marathon. Door samen te werken kun je elkaar helpen met bijvoorbeeld verkeersregelaars. Ook heb je een betere onderhandelingspositie bij het inkopen van producten of het regelen van de tijdswaarneming, wat ontzettend duur is.”

Goed doel

Maar dat is voorlopig nog toekomstmuziek. Op het programma staat dus eerst nog de ‘digitale’ Van GoghLoop. Wie hier straks aan wil meedoen aan de Van GoghLoop, kan uitsluitend de afstanden 5 en 10 kilometer lopen. Voor de Van GoghWandeling geldt dat er alleen vanaf de 10 kilometer kan worden gelopen. Na gratis inschrijving via Strava kan vanaf elk willekeurig startpunt de aangemelde afstand worden gelopen. “Geldprijzen zijn er niet te verdienen,” vertelt Johan Michielsen. “Wel is er voor elke deelnemer een certificaat én een bakje aardbeien. Een sponsor die aardbeien weggeeft, dat is toch óók leuk? We wilden per se iets organiseren om in beeld te blijven, aan deelnemers en sponsoren laten zien dat we niet stilzitten. Daarnaast hebben we een goed doel gekoppeld aan deze editie: het gezinsvervangend tehuis aan de Beukenlaan in Zundert. Wij doneren een euro voor elke deelnemer. Dat moet iedereen extra motiveren.”

Scholen

Om het de deelnemers gemakkelijk te maken, kan de digitale Van GoghLoop worden gelopen van 5 tot en met 12 juni. “In deze opzet kan iedereen lopen wanneer het hem of haar uitkomt,” besluit Jac van Nispen. Bovendien denkt de organisatie graag mee, zo maakt hij duidelijk. “Ik kan me voorstellen dat vanuit school kinderen per klas willen meedoen aan de Kinderloop. Eventueel kan dan ook het terrein van DJA als startpunt worden gebruikt.” 

Surf voor meer informatie naar www.vangoghloopzundert.nl en https://nl-nl.facebook.com/vangoghloopzundert



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief