<p>Tijdens Van Gogh&rsquo;s Night op vrijdag 18 juni bundelen DJ&rsquo;s en kunstenaars hun krachten.</p>

Tijdens Van Gogh’s Night op vrijdag 18 juni bundelen DJ’s en kunstenaars hun krachten.

(Foto: archief Weekblad de Bode)

Van Gogh’s Night combineert schilderkunst en techno

ZUNDERT - Op vrijdag 18 juni worden twee bekende kunststromingen met elkaar gecombineerd op exclusieve wijze. Tijdens het online-evenement ‘Van Gogh’s Night’ slaan DJ’s en kunstenaars de handen ineen, waarbij de pracht van schilderkunst wordt ondersteund door de indringende klanken van melodische techno. 


En dat alles in het Vincent van GoghHuis te Zundert; de geboorteplek van misschien wel ‘s werelds bekendste kunstenaar. Het evenement zal in de vorm van een stream plaatsvinden. Tijdens de uitzending zullen drie talentvolle DJ’s een set draaien. Voor het evenement zijn opkomende artiesten uitgezocht, namelijk de DJ’s Samuel Dictus, Eush en Miguel Laugs. Naast hun grote passie voor techno delen zij een bewondering voor de werken van Van Gogh. De gedeelde drive om een boodschap over te brengen via elektronische muziek is wat hen bindt. Zij zullen met hun muzikale gave de avond van hypnotiserende melodieën en indrukwekkende baslijnen voorzien.

Fan

Op de achtergrond werkt de jonge kunstenares Kira Gordon op een groot doek. Het ultieme doel is om, geïnspireerd door de muziek, een schilderij te maken in de geest van Van Gogh. Dit zal zij live tijdens het event doen. De van origine Zuid-Afrikaanse Gordon is een groot fan van de Zundertse kunstenaar. Haar missie is om vanuit haar eigen gevoel een kunstwerk te creëren als een ode naar Van Gogh. Ook bij Gordon is er een link te leggen met elektronische muziek. Ze is naast kunstenares ook producer en DJ. Dit doet de Zuid-Afrikaanse onder de artiestennaam AutopsKi.

Fascinatie

De initiatiefnemer van dit evenement is de 20-jarige Bas Naalden. “Als geboren en getogen Zundertenaar heb ik altijd al een grote fascinatie gehad voor Vincent van Gogh. Ik kwam op het idee om dit te combineren met mijn passie voor techno. Daar is Van Gogh’s Night uit voortgekomen,” vertelt Naalden trots. Het belooft een avond te worden waar twee, op het oog, gescheiden paden bijeen zullen komen.

Het evenement is op 18 juni vanaf 19.00 uur bij te wonen via https://www.twitch.tv/vangoghsnightevent.

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief