Foto: Marloes Smits

Eerste kinderraad van Zundert officieel beëdigd: ‘Een hele eer’

Afgelopen woensdag is de allereerste kinderraad van Zundert officieel beëdigd in het gemeentehuis. Negen kinderen van de verschillende basisscholen uit de groepen 6,7 en 8 zijn uitgekozen om het komend schooljaar mee te praten in de kinderraad. 


 

Burgemeester Vermue heette iedereen welkom en gaf al snel het woord over aan de kinderen die elk hun eigen idee presenteerden. Ze hebben een top zes samengesteld met ideeën die ze willen gaan realiseren. Stipt op nummer 1 is het klimbos, dat vooral voor de oudere kinderen bedoeld is. Volgens de kinderen is er namelijk maar weinig te spelen voor de oudere kinderen. Daar moet verandering in komen, vinden ze. De kinderraad heeft daarom besloten om een klimbos met verschillende obstakels, waaronder een zipline, te willen realiseren. Ze hebben een schooljaar de tijd, daarna zal een andere kinderraad het van ze overnemen. 

Nieuwe ideeën en initiatieven zijn overigens altijd welkom via: Kinderraad - gemeente Zundert

De beëdiging werd na afloop gevierd onder het genot van een glas limonade en een gebakje.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief