Melle Snepvangers uit groep 7 van de St. Antoniusschool maakte de beste emoticon.
Melle Snepvangers uit groep 7 van de St. Antoniusschool maakte de beste emoticon. Foto: José Nuijts

Melle Snepvangers wint Zundertse brickey-emoticonwedstrijd

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Deze zomer organiseerden de Gemeente Zundert en het Waterschap Brabantse Delta een emoticonwedstrijd voor de brickey. Basisscholieren in de gemeente werden uitgedaagd een emoticon te ontwerpen die laat zien waarom regenwater zo belangrijk is.

Melle Snepvangers uit groep 7 van de St. Antoniusschool is de winnaar van deze wedstrijd! Hij maakte de beste emoticon. Deze komt op de brickeys in de gemeente. Als prijs ontving Melle de emoticon in roestvrij staal en mag hij met zijn familie naar De Efteling.

Afkoppelen

Veel regenpijpen in de gemeente Zundert komen uit op het gemengde riool: de regenpijp is - onder de grond - aangesloten op het riool met afvalwater. Jammer, want regenwater is namelijk schoon en makkelijk opnieuw te gebruiken, vinden de Gemeente Zundert en waterschap Brabantse Delta. Daarom moedigen zij inwoners aan om hun regenpijp af te koppelen van het riool. Op deze manier stroomt het regenwater de tuin in en ontstaat bij hevige regenbuien minder wateroverlast en neemt de druk op het rioolstelsel af. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief