Olga van Hassel woont zelf niet meer in de buurt van de buurtschap, maar toch is ze er nog steeds deel van
Olga van Hassel woont zelf niet meer in de buurt van de buurtschap, maar toch is ze er nog steeds deel van Foto: Charles van Campenhout
75 JAAR BUURTSCHAP ‘T KAPELLEKE

Door: Marloes Smits Algemeen

ZUNDERT - Olga van Hassel is secretaris bij Buurtschap ‘t Kapelle en zit in de jubileumcommissie. Gedurende dit jubileumjaar wordt er elke maand een activiteit georganiseerd, Zo werd eerder deze maand een gezellig jubileumweekend gehouden.

Olga woont zelf niet meer in de buurt van de buurtschap, maar toch is ze er nog steeds deel van. “Dat is nou typisch Buurtschap ‘t Kapelle: iedereen is welkom. Veel oude buurtgenoten, waaronder ikzelf, zijn nog steeds actief lid en helpen maar wat graag mee met de activiteiten.” Voor haar voelt het ook raar om er mee te stoppen en naar een ander buurtschap te gaan. 

Trouw

Hoewel Buurtschap ‘t Kapelleke een kleiner buurtschap is dan de meeste, heeft het toch een heleboel trouwe leden. “Bij de activiteiten die we in dit jubileumjaar elke maand plannen, is er altijd wel een opkomst van honderd tot honderdvijftig mensen. Een hele mix van jong en oud, dat is mooi om te zien,” vertelt Olga. Al zijn er volgens haar ook mindere jaren geweest “Natuurlijk zijn er jaren waarin we minder leden hadden dan andere jaren,” geeft ze toe. “Maar ik ben niet bang dat Buurtschap ‘t Kapelleke ineens zal omvallen vanwege het gebrek aan leden. Daar zijn we te hecht voor.”

Gezellig

Ze vindt het vooral bijzonder om te zien hoe iedereen met elkaar omgaat. “Het maakt niet uit of het vrienden zijn waar je elke week mee in de kroeg zit of mensen die je alleen met het corso ziet. Iedereen heeft het gezellig met elkaar. Dat gevoel heerst er ook,” aldus secretaris Olga van Hassel. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief