Foto: Shutterstock

Weerbericht: ‘Weekend met vorst, maar net te warm voor sneeuw’

ZUNDERT - Koude lucht en buien trekken vrijdag en in het weekend over ons land. Vooral vrijdagmiddag is het koud door een stevige wind en perioden met regen. Op de meeste plaatsen is het met 4 of 5 graden net te warm voor natte sneeuw. In de nachten naar zondag en maandag kan het regionaal vriezen. Plaatselijk kan het glad worden. 


Vrijdag valt de neerslag in de ochtend best mee. Er steekt een matige tot vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind op. In de middag kan het op meer plaatsen van tijd tot tijd regenen. De temperatuur ligt daarbij op 5 of 6 graden. De wind maakt beduidend kouder en de gevoelstemperatuur ligt rond het vriespunt. Hierdoor voelt de regen ijskoud aan je handen.

Kleine kans op sneeuw
In de Limburgse Heuvels is het nog een graadje kouder. Later in de middag en in de avond, wanneer de temperatuur nog iets daalt, kan hier behalve regen ook wat natte sneeuw vallen. In de nacht naar zaterdag komen in het hele land enkele buien voor en daarbij is kans op wat natte sneeuw. De temperatuur daalt naar 1 tot 3 graden, dus als er natte sneeuw valt zal dit niet blijven liggen.

Zaterdag is het veel rustiger weer met een zwakke tot matige wind. Er komen enkele buien voor en regionaal kan het een tijd droog blijven. Het wordt 4 of 5 graden.

Regionaal vorst
In de nacht naar zondag daalt de temperatuur tot dicht bij het vriespunt en kan het regionaal licht vriezen. Zondag is het koud novemberweer met in de vroege ochtend vorst en in de middag 3 tot 6 graden. Gemiddeld is het de laatste tien dagen van november 7 tot 9 graden. Met een noordwestenwind trekken enkele buien over het land. Er zijn ook lange droge perioden waarin de zon kan doorbreken. Ook dan ligt de gevoelstemperatuur dicht bij het vriespunt en is een dikke winterjas aan te raden.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief