John Haast: 'We gaan vaak een uitdaging aan en de wagen is dan als het ware een soort experiment'
John Haast: 'We gaan vaak een uitdaging aan en de wagen is dan als het ware een soort experiment' Foto: Tess Mutsters
75 JAAR BUURTSCHAP HELPT ELKANDER

Buurtschap Helpt Elkander viert 75-jarig bestaan met expositie en jubileumboek

Door: Tess Mutsters Algemeen

ZUNDERT - John Haast kwam via zijn vader als kind bij buurtschap Helpt Elkander terecht. “Mijn vader was timmerman. In die tijd werden wagens nog voornamelijk van hout gemaakt en ik mocht dan mee gaan kijken. We maakten ook altijd een B-wagen voor de jeugd, daar werkte ik altijd enthousiast aan mee.”

John is een echte bouwer, het gaat hem dan ook om het zo mooi mogelijk wegzetten van een wagen. “Onze buurtschap probeert ook veel. We gaan vaak een uitdaging aan en de wagen is dan als het ware een soort experiment. Het is dan leuk om te kijken hoe dat later uit de verf komt en wat je daarmee kunt bereiken’, aldus John. Als voorbeeld neemt hij de wagen Aangeslagen uit 2017. ‘Die was wel op het randje vanwege alle gezichten die we moesten maken, maar ook op maatschappelijk gebied.”

John is erg actief in de buurtschap en regelt dan ook veel voor het 75-jarig jubileum. Zo is hij samen met een groep mensen druk bezig met het restaureren van alle maquettes voor het maken van een tentoonstelling. De buurtschap heeft nog erg veel maquettes in bezit en wil samen met een hoop beeldmateriaal een tentoonstelling in elkaar zetten over de afgelopen 75 jaar. Als alles meezit, moet de tentoonstelling in mei 2022 te bezichtigen zijn. Daarbij komt volgend jaar ook een jubileumboek van de buurtschap uit. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief