Rinus Deckers met familie.
Rinus Deckers met familie. Foto: FOTO AJM KONINGS

Buurtbusvereniging Achtmaal-Schijf zwaait chauffeurs Michael en Rinus uit

Door: Advertorial Algemeen

ACHTMAAL - Buurtbusvereniging Achtmaal-Schijf heeft deze maand afscheid genomen van 2 chauffeurs: Michael Vriends uit Klein Zundert en Rinus Deckers uit Zundert.   

Michael Vriends is vanaf 2009 als vrijwilliger buurtbus gaan rijden. Hij heeft dat bijna 13 jaar gedaan. Rinus Deckers is vanaf 2005 als vrijwilliger buurtbus begonnen. Hij heeft dat 17 jaar gedaan. Beiden hebben nadat zij hun “laatste” rit als buurtbuschauffeur hadden gereden, samen met hun familie een afscheidsreceptie aangeboden gekregen bij Kir Royal in Schijf. 

De voorzitter Emile van Waadenoijen sprak namens het bestuur een dankwoord aan beiden en bood hen een presentje aan en hun vrouwen kregen bloemen. De vrouwen van beide chauffeurs hebben het mogelijk gemaakt als “goed thuisfront” dat beiden zoveel jaren actief hebben kunnen zijn bij de buurtbusvereniging. De voorzitter gaf ook aan dat het zeer belangrijk is dat vrijwilligers zich belangeloos inzetten voor het in stand houden van een buurtbusproject zoals Achtmaal-Schijf. 

Openbaar vervoer op platteland

Het is dankbaar werk om het openbaar vervoer op het platteland mogelijk te maken. De buurtbusvereniging Achtmaal-Schijf heeft sinds haar bestaan ruim 600.000 passagiers vervoerd en Michael en Rinus hebben daar gedurende respectievelijk 13 en 17 jaar hun steentje aan bijgedragen. Michael Vriends heeft ook nog 8 jaar deel uitgemaakt van het bestuur als 2e penningmeester. 

Beiden waren dankbaar voor de prettige samenwerking met het bestuur en met alle chauffeurs en wenste de vereniging nog vele goede jaren toe. Zij spraken de wens uit dat het project buurtbus kan blijven bestaan en dat er na de intensieve coronatijd er in de buurtbus ook nog ‘gebuurt’ kan worden. Na een gezellig samenzijn namen de vele chauffeurs die aanwezig waren daarna persoonlijk afscheid van beide chauffeurs en hun familie.

Michael Vriends en echtgenote.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief