Foto: Addo Sprangers

Corso Zundert: de spanning stijgt

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Nog heel even en het is zover: deze zondagmiddag trekt het Bloemencorso van Zundert voor de 78ste keer door de straten. Een corso dat ongetwijfeld weer verrassende creaties zal opleveren.


Zundert heeft dan ook een themaloos corso. Ontwerpers en buurtschappen mogen volledig vrij kiezen wat ze bouwen, alleen de afmetingen van de wagen zijn aan maximale maten gebonden. Het Zundertse corso dateert van 1936. Omdat het evenement in de Tweede Wereldoorlog vijf jaar stil lag, is dit het 78ste corso.

Koffiedik kijken

Welke buurtschap vandaag succes zal boeken, blijft koffiedik kijken. Gaat buurtschap 't Stuk scoren met haar Terracottaleger, of is dat weggelegd voor buurtschap Tiggelaar met Vikings of voor buurtschap  Stuivezand met haar Bushmen? En hoe gaat buurtschap Veldstraat het fenomeen van kant maken verbeelden. Hoe zien de rimpels van buurtschap Laarheide eruit? Wint buurtschap Schijf met Queeste, al komt 'pas op de plaats maken' dan in een heel ander daglicht te staan? En hoe loopt het af met de sokpoppen van buurtschap Molenstraat, een creatie van de jongste ontwerpers ooit? Vragen, vragen en nog eens vragen. Aan het einde van de middag weten we meer. Voor een laatste blik op de ontwerpen kunt u hier terecht.

Bereikbaarheid
Zundert is met openbaar vervoer bereikbaar via buslijn 115 vanaf Breda Centraal Station. Deze zondag rijdt de bus volgens een aangepaste dienstregeling om de tien minuten, en brengt u tot vlak aan het parcours. Ook met de auto is Zundert goed bereikbaar. Er is ruime parkeergelegenheid, op loopafstand van het parcours. De redactie wenst iedereen  een succesvol en vooral ook gezellig corso toe. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief