Eén van de oehoes in het nieuwe verblijf
Eén van de oehoes in het nieuwe verblijf (Foto: Chris van Gurp)

Nieuw verblijf voor de oehoes

  Algemeen,Nieuws

Klein-Zundert - Zaterdagmiddag heeft het Vogelrevalidatiecentrum een splinternieuw onderkomen voor oehoes in gebruik genomen. Het bestaat uit een prachtige natuurlijke rotswand in een vliegkooi van zo'n 100m2. Dankzij het legaat van een groot oehoe-liefhebber werd de bouw van het onderkomen mogelijk.  


Door: HELEEN VERBURG

"We hopen dat er zes oehoes in het nieuwe verblijf kunnen gaan leven". Aan het woord is Charles Brosens, oprichter van het revalidatiecentrum voor vogels. "Het was de wens van Jan Klomp, degene met wiens legaat we het verblijf konden bouwen, om een natuurlijke rotsformatie in de kooi te bouwen. En dan moesten de oehoes middels kijkgaten  te zien zijn zodat bezoekers de vogels kunnen bekijken en fotograferen zonder dat de dieren gestoord worden".

Opening

Het nieuwe verblijf is afgelopen zaterdag geopend door de eerste oehoe uit zijn transportbox in de kooi los te laten. Hij vloog gelijk weg en koos een strategisch punt om zijn nieuwe leefomgeving te verkennen.

Open dag

Op zaterdag 6 oktober houdt het centrum een Open Dag. Tussen 10.00 en 17.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen, zich rond te laten leiden en natuurlijk om het nieuwe onderkomen van de oehoes te komen bewonderen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES



DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief