Afbeelding

Harmonie: nieuwe voorstelling van Het Zunderts Toneel

Algemeen

ZUNDERT - In 2017 bestaat de Koninklijke Harmonie Nut & Vermaak uit Zundert 175 jaar en Het Zunderts Toneel 70 jaar. Beide dorpsverenigingen vieren hun jubilea in een unieke coproductie, de muziektheaterproductie Harmonie. De première is op 16 juni. Aansluitend is de voorstelling nog te zien tot en met 2 juli.

In Harmonie volgt het publiek de dagelijkse beslommeringen van enkele dorpsbewoners. Ze delen lief en leed in hun gezamenlijke hobby, de harmonie. Wanneer ze samen muziek maken, blazen ze uit. Hun muziek kleurt hun leven en dat van hun dorpsgenoten die naar hen komen kijken en luisteren. In de parochiezaal, op de markt, langs de kant van de straat. Al eeuwen lang. Niets lijkt deze harmonie te verstoren.

Maar dan blijken enkele gebeurtenissen minder onschuldig dan verwacht. Een pijnlijke scheiding, een nieuwe liefde, een dodelijke ziekte, iets met nieuwkomers en een onduidelijke kwestie over geld. De rust wordt verstoord, het evenwicht bedreigd. De harmonie staat op barsten en het dorp verscheurt mee.

Door de alledaagsheid in Harmonie schemert een groter verhaal over een verstoorde balans en schuivende waardheden. De muziekvereniging als metafoor voor de toestand in de wereld. Tegelijk verhaalt Harmonie over een van de mooiste middelen van de mens om het leven weerstand te bieden: muziek.

Harmonie is samengesteld door een team van makers: Peter Dictus (scenario), Corné van Sprundel (regie), Gerard de Krom (muzikale leiding), Hilke Bastiaansen & Marleen Hendrickx (choreografie).

De voorstelling kent een randprogrammering met twee foto-exposities (waaronder exclusief werk van Thané Kleijn), een educatief project voor scholieren en een videoclip van Gegam Soghomonyan over Wernhout 5.

Harmonie

Dans en spel: Mahmoud Aziza, Mieke Bastiaansen, Isabel van Beek, Myrthe Boon, Teunie de Brouwer, Lisse Daamen, Guus Dam, Paul van Gestel, Liesbeth Geuzinge, Pim Griens, Peter van der Heijden, Linda van den Hombergh, John Jacobs, Julia Jochems, Demi Kustermans, Leone van Kuijck, Annemiek Lambregts, Jim Mertens, Frank de Meijer, Anas Mohamad, Irma Rens, Amjad Ramli, Kees van Riel, Jack Span, Rimanta Tavoraite, Bep Verdaasdonk, Rianne Verhaeren, Bo Verschuuren, Lynn Verschuuren, Kees Vogels, Elke Wouters, Ruud van de Wouw e.a.

Muziekuitvoering Koninklijke Harmonie Nut & Vermaak

Documentaire

De samenwerking tussen Nut & Vermaak en Het Zunderts Toneel is het onderwerp van een 50 minuten durende documentaire van regisseur Ellen Blom en producent Windmill Film, in opdracht van Theater NV. Deze film belicht met het volgen van het productieproces van Harmonie de rol en de functie van amateurtheater in de samenleving. De release van de documentaire wordt verwacht in het najaar van 2017.

Speeldata en kaartverkoop

Op 16-17-18 juni, 23-24-25 juni, 30 juni-1-2 juli; 20.30 uur, locatie: Oekelsebaan 10a, Zundert. Kaartverkoop: www.hetzundertstoneel.nl of www.175jaarnutenvermaak.nl; en Wouw! da's lekker, Molenstraat 26a, Zundert.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief