Foto: Pexels

Websites waarbij je een eigen website kan bouwen, zelfs gratis

  Advertorial

(advertorial) - Een klein bedrijfje, de lokale sportclub of toneelvereniging hebben vandaag allemaal hun eigen webstek. Als middelgroot bedrijf begin je daar niet meer zelf aan, maar voor de kleineren kan het inhuren van een gespecialiseerd bedrijf wat zwaar gaan intikken op het budget.


Je wil als bedrijf wel gevonden worden op het internet. Een facebookpagina is wel leuk, maar heeft beperkingen. Dus gaan we zelf maar aan de slag, en zoeken we op het internet naar alternatieven.

Welke websites bieden tools om zelf een website te bouwen?
Er zijn heel wat sites die je een gratis programma aanbieden om je eigen webpagina mee te bouwen. Maar zoals bij al die gratis aanbiedingen moet je het kaf van het koren scheiden. De meeste van die programma’s laten je slechts een deeltje van het programma gebruiken. Je loopt dan vrij vlug tegen een boel beperkingen aan. Wil je die weg, dan zul je je creditcard naar boven moeten halen of je website zal nooit gepubliceerd worden.

Het kan echter beter. De volgende sites laten je ten volle genieten van hun technologieën. Ook hier kan je upgrade pakketten aanschaffen die meer mogelijkheden bieden, maar je kan het, als je het eenvoudig houdt, helemaal gratis doen.

Wix
Dit is vrijwel de meest bekende. Ze bieden sjablonen aan waarmee je in een handomdraai je eigen blog of pagina vorm geeft. Je werkt via het drag & drop systeem. Je hoeft geen programmeertaal of specifieke kennis te bezitten om je site online te krijgen. Het nadeel is dat je site door het gebruik van de sjablonen er wel net zo kan gaan uitzien als vele anderen online.

Ga je bijvoorbeeld een site bouwen waar je recensies wil verzamelen heb je hier de mogelijkheid om interne links in je pagina in te bouwen. Neem als voorbeeld een pagina die de nieuwe revelatie in Nederland, de online casino’s bespreekt. Daar heb je een welkomstpagina, met een mooi algemeen verhaal over dit onlangs wettelijk toegelaten tijdverdrijf. Maar je kan mooi in je tekst bruggetjes bouwen naar andere artikelen die op je site staan. Kijk even naar dit voorbeeld, het kan je een aardig idee geven.

GoDaddy
De ideale oplossing voor wie de commerciële toer opgaat. Hier zitten een paar knappe voorbeelden voor het kleine bedrijf. De mogelijkheden zijn een beetje beperkter dan bij Wix, maar het grote voordeel is dat je hier in de gratis versie een werkende PayPal knop kan integreren. Ook al is het beperkt, je kan wel financiële transacties voeren.

Ook afspraak boekingen en klantenondersteuning horen tot de mogelijkheden van het gratis pakket. Uiteraard zijn alle functies basic. Je hoeft er dan ook niet voor te betalen, en het gebruik is onbeperkt.

Site123
De derde webpagina waar je gratis je eigen stek kan bouwen is Site123. De naam had niet beter gekozen kunnen worden. Je kan met deze tool bijna letterlijk in één, twee, drie stappen een website opzetten. Het gebruik is supereenvoudig. Het nadeel is dat de mogelijkheden niet echt heel groot zijn. Wil je iets commercieel maken, dan zul je vlug naar een upgradepakket moeten grijpen.

Zo en nu aan de slag?
In een notendop kunnen we zeggen dat je wel degelijk websites kan vinden waar je je eigen webpagina kan bouwen. We bekeken er enkele waar je de basis zaken helemaal gratis kan doen. Hou wel rekening dat die gratis versies niet enkel beperkt zijn, maar ook advertenties op je pagina zullen plaatsen.

Ga je voor wat groter, bieden die sites ook upgrade abonnementen. Ze leveren je meer mogelijkheden die vooral voor beperkte commerciële activiteiten van toepassing zullen zijn. Je kan dan zonder externe advertenties gaan werken en zelfs je eigen domeinnaam hebben. In een volgend rendez-vous brengen we je graag op de hoogte van de volgende stap naar je eigen website. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief