Afbeelding
Foto: Charles van Campenhout

Gouden Speld voor turnicoon Johan Verheijen

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Johan Verheijen heeft zaterdag van de Koninklijke Nederlandse Gymastiek Unie (KNGU) een bijzondere onderscheiding gekregen: de Gouden Speld.

Dit is de hoogste bondsonderscheiding. Ant Schlooz van de KNGU reikte  Verheijen de onderscheiding uit voor zijn inzet voor gymnastiek- en turnvereniging Olympia Wernhout in het bijzonder en de turnsport in het algemeen. Dat gebeurde in sporthal Onder de Mast in Zundert waar zijn club deze zaterdag een groot turnevenement houdt.

Groei

Van 1985 tot 2016 is Johan Verheijen actief geweest als trainer bij Olympia Wernhout. De laatste jaren combineerde hij het trainerschap met zijn bestuurstaak. Hij was in de periode van 2008-2017 ook onze voorzitter en het eerste aanspreekpunt van de vereniging. De laatste jaren combineerde hij het voorzitterschap zelfs met de functie van secretaris . Waar de vereniging in 1985 nog bestond uit één turngroep, is mede door de inzet van Verheijen de vereniging uitgegroeid tot een vereniging met ruim 200 leden (peutergym, kleutergym, turnen, meisjesgym, jongensgym en damesgym) en elf gediplomeerde trainers.

Breder publiek

De laatste was Verheijen vooral actief als trainer voor de selectiegroepen van Olympia Wernhout. De selectiegroepen zijn mede op zijn initiatief gaan deelnemen aan de wedstrijden die de KNGU houdt. Hiermee werden de prestaties van Olympia Wernhout ook voor een breder publiek zichtbaar. Mede door de deelname aan deze wedstrijden is de club steeds bekender geraakt met deze wedstrijden wat in de bestuursperiode van Johan Verheijen ook heeft geleid tot het zelf organiseren van dergelijke regionale wedstrijden. Het is dan ook extra bijzonder dat Verheijen juist  tijdens de regionale wedstrijd die Olympia dit jaar voor de tiende achtereenvolgende houdt - in samenwerking met de KNGU - de Gouden Speld uitgereikt heeft gekregen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief