Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Nieuw wandelpad langs Turfvaart in Rijsbergen officieel geopend

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - Wethouder Patrick Kok van de Gemeente Zundert heeft dinsdagmiddag officieel het nieuwe wandelpad langs de Turfvaart en Golfpark de Turfvaert geopend.

Hij deed dit door het doorknippen van een lint. Oud-wethouder Piet Utens, zelf een fervent wandelaar, mocht vervolgens vanuit het golfpark als eerste het speciaal aangelegde bruggetje oversteken om het wandelpad te betreden.

Verbinding

De aanleg van het wandelpad, in nauwe samenwerking met Brabants Landschap, heeft erin geresulteerd dat er nu op een heel natuurlijke wijze een directe verbinding is ontstaan tussen Landgoed De Turfvaert en het natuurgebied De Pannehoef. Wandelaars kunnen hier naar hartenlust gebruik van maken. Dat geldt ook voor het restaurant van Golfpark de Turfvaert, een van de twee Rijsbergse restaurants die zijn opgenomen in het 'Rondje Rijsbergen' van Happen & Stappen.

Toegang

Initiatiefnemer Ad Jacobs, eigenaar van Landgoed De Turfvaert, toont zich verheugd over het resultaat. "De natuurwaarden in stand houden en het publiek  toegang geven tot het gebied, dat waren mijn doelen. We hebben veel moeite moeten doen voor een deugdelijke ontsluiting, maar we zijn er in geslaagd. Hier zijn we heel erg blij mee."

Vervolg

Wethouder Patrick Kok heeft veel lof voor het initiatief. "De naam Turfvaart alleen al trok meteen mijn belangstelling", vertelt hij. "Ik kom van origine uit Giethoorn, bekend om haar vroegere turfstekers. Het wandelpad is echt van toegevoegde waarde voor het recreatiegebied van de gemeente Zundert." Als het aan Ad Jacobs ligt komt daar in de toekomst nog een vervolg op. "Ik sluit niet uit dat er later ook nog een ontsluiting komt in de richting van het gebied waar nu nog camping Fort Oranje ligt."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief