Julika Marijn geeft op 23 november een voorstelling in Zundert.
Julika Marijn geeft op 23 november een voorstelling in Zundert. Foto: archief Bij Ons... In Zundert

CultuurCentrum Zundert maakt zich op voor nieuw seizoen

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Met het faillissement van de vorige exploitant van het horecagedeelte van het CultuurCentrum Zundert (CCZ) kwamen alle activiteiten stil te liggen. In de persoon van Wil Nouws hebben  de Gemeente Zundert en het bestuur van CCZ  een nieuwe exploitant gevonden. Nog eventjes geduld dus en dan wordt er een nieuwe frisse start gemaakt. In het nieuwe programmaboekje is voor ieder wat wils te vinden.

Hans Vissenberg en Jan Damen, respectievelijk secretaris en voorzitter van het bestuur van CCZ, hebben er alle vertrouwen in dat de theaterdoeken in oktober gewoon weer open gaan. "Wij hebben enorm veel zin in het nieuwe seizoen. We hebben naast de professionele voorstellingen ook weer de bekende lokale voorstellingen. Het genre van de professionele voorstellingen is zeer divers. We willen een breed publiek dienen."

Opening

Het theaterseizoen wordt op vrijdag 5 oktober afgetrapt door coverband Mirage. De band bestaat uit een vijftal topmuzikanten die de nummers van Fleetwood Mac nieuw leven inblazen. Dit belooft een swingende en sfeervolle avond! Daarna wordt het op vrijdag 26 oktober lachen, gieren en brullen met Christel de Laat. Deze Brabantse comédienne doet een try-out in het Zundertse theater met haar nieuwe show 'Zijn daar nog vragen over?'

Vervolg

Op zaterdag 10 november betreedt Wendy Hoogendijk het Zundertse podium. Deze theatermaakster, actrice en zangeres heeft heel goede recensies, ze zet het publiek aan het denken. Met haar programma Radiostilte staat ze stil bij het plotselinge overlijden van haar vader. Moeilijke gespreksonderwerpen gecombineerd met een snufje humor zullen de avond speciaal maken. Ook Julika Marijn met haar voorstelling 'Uit verdriet geboren' beschikt over zeer goede recensies. Julika vertelt, speelt en zingt en aangezien haar voorstelling een mooie link heeft met het thema van Gogh, is zij zeker een welkome aanvulling in de Zundertse programmering op vrijdag 23 november aanstaande.

Corsomeisje

Momenteel is men druk bezig om het plein aan de voorkant van het gebouw van 'Bij ons … in Zundert' te verfraaien. Het corsomeisje zal daar met haar bekende fiets te aanschouwen zijn. Jan Damen legt uit waarom. "We zijn voornemens om huisvesting te geven aan een permanente corsofototentoonstelling. Daarnaast beschikken we al over de vaandels die hier hangen en tijdens de Aardbeienfeesten is hier de expositie van de corsomaquettes."We omarmen dus het corso en denken het corsomeisje een mooie plek te kunnen geven in het hart van Zundert, vult Hans Vissenberg aan.

Filmhuis

Vele bezoekers hebben het afgelopen seizoen hun weg naar het Filmhuis gevonden. Dit zal ook zeker komend seizoen doorgang hebben, verzekeren de heren Vissenberg en Damen. De films zullen op een vaste avond, eens per maand, getoond worden. De thema's kennen een bepaalde diepgang en zullen zorgen voor voldoende gespreksstof. Na afloop kan men dan ook heerlijk nababbelen in de foyer. Surf voor meer informatie naar www.cczundert.nl.

BIJDRAGE SASKIA ROKS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief