Afbeelding
Foto: Gemeente Zundert

Wernhout krijgt supermarkt en nieuwbouwwoningen

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

WERNHOUT - Wernhout krijgt een supermarkt. Het Zundertse college van burgemeester en wethouders heeft een positief besluit genomen over de nieuwbouwplannen van Peter en Inge Mutsters aan de Wernhoutseweg 135 en 135a te Wernhout.

Het initiatief van de eigenaren van Café De Valk omvat ruimte voor een supermarkt, twaalf appartementen en vier grondgebonden woningen met bijbehorende voorzieningen. Coop Vastgoed B.V. wordt de huurder van de winkelruimte. De komst van de supermarkt en de woningen betekent de start van een reeks nieuwbouwinitiatieven welke het dorpshart van Wernhout weer harder moeten laten kloppen.

Nu of nooit

Wethouder Patrick Kok, portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening, is blij met het initiatief. "Het is nu of nooit", zegt hij. "De leefbaarheid in Wernhout staat onder druk. Daarom heeft het college prioriteit gegeven aan de komst van de supermarkt. Dankzij wekelijks constructief overleg met en de ondernemersdrive van de familie Mutsters kunnen we de plannen aan de inwoners voorleggen. Het is nu aan hen om er een succes van te maken." Ook ondernemer Peter Mutsters toont zich een tevreden man. "Met de gemeente zijn we gekomen tot een samenhangend plan, waarin sociale cohesie wordt bevorderd, woonplezier voor zowel starters als senioren worden vergroot en ondernemend Wernhout een boost krijgt," stelt hij.

Kloppend dorpshart

Naast de nieuwbouwplannen van familie Mutsters spelen er nog enkele woningbouwinitiatieven in het dorpshart, zoals nieuwe woningen aan de Wernhoutseweg 120-122. Restaurant-cafetaria De Bolle Buiken XXL heeft daarnaast het voornemen om de horeca verder uit te breiden en enkele appartementen te bouwen. "Deze initiatieven zorgen ervoor dat Wernhout een mooi, kloppend dorpshart krijgt die het verdient," aldus wethouder Kok.

Inloopavond

Gemeente Zundert en familie Mutsters houden een inloopavond om de plannen voor te leggen aan de inwoners van Wernhout en andere belangstellenden. De inloopavond vindt plaats op woensdag 14 november van 18.30 uur tot 20.00 bij Café De Valk aan de Wernhoutseweg 135 in Wernhout.

Vervolgstappen

Het college wil de procedure efficiënt insteken om de snelheid in het project te houden. Daartoe is volgens burgemeester en wethouders een goede afweging van de politiek en de bereidwilligheid van betrokkenen nodig. In december wordt het plan in de gemeenteraad besproken, waarna de besluitvorming en de procedurele stappen volgen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief