Foto: VV Zundert

Walking Football bij VV Zundert beleeft flitsende start

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - De eerste training van het zogeheten Walking Football bij VV Zundert beleefde woensdagochtend met een achttal deelnemers een flitsende start.


De voor de Gemeente Zundert werkzame buurtsportcoach van Sport Service Noord-Brabant (SSNB) gaf aan nog nooit zo'n grote opkomst te hebben gehad voor een eerste training. Al ruim voor de aanvangstijd van 10.00 uur stonden de deelnemende senioren te trappelen van ongeduld om het voetbalveld te mogen betreden. "En wat bleek, sommige zaken verleer je nooit. Het balletje ging soepel van voet naar voet", zo meldt VV Zundert op haar website. "En ook het doel werd regelmatig gevonden. Maar veel belangrijker nog, er werd gelachen, heel veel gelachen. Het smaakt naar meer."

Aangepaste spelregels

Walking Football is een sportprogramma voor 60-plussers. De essentie van deze voetbalvorm is dat er tijdens het spel niet wordt gerend. Deelnemers mogen zogezegd niet met de voeten in de lucht zweven. Snelwandelen mag daarentegen wel. Daarnaast is bij Walking Football stevig fysiek contact uit den boze. Er mogen volgens de aangepaste spelregels ook geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Het tactisch aspect van het voetballen krijgt hierdoor een nieuwe dimensie. Het aanspelen van de bal in de voeten in plaats van in de loop en het vrijlopen zijn veel belangrijker. Teams bestaan uit zes spelers, er wordt gespeeld op en klein veld en met kleine doelen, zonder keepers.

In opmars

Het fenomeen Walking Football is overal in den lande stevig in opmars. In bijvoorbeeld Roosendaal werd Walking Football tweeënhalf jaar geleden al door SSNB geïntroduceerd bij DVO '60. In Etten-Leur is Walking Football inmiddels mogelijk bij Internos en in Wouw bij Cluzona. VV Zundert heeft de primeur in de gemeente Zundert. Senioren worden via Walking Football niet alleen aangemoedigd om (weer) in beweging te komen, ook de sociale binding met VV Zundert moet zo een impuls krijgen.  

Aanmelden

Interesse in deelname aan Walking Football bij VV Zundert? Volgende week woensdag om 10.00 uur is er weer een training Walking Football bij VV Zundert Aanmelden kan via het e-mail adres walkingfootball@vvzundert.nl. Verdere inlichtingen zijn verkrijgbaar bij Eduard van Elsacker via telefoonnummer 06-30994644. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief