Foto: Gemeente Zundert

Zundert heeft twee weken lang Pop-Up Store Brandveilig Wonen

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Burgemeester Poppe-de Looff heeft maandag in Zundert de Pop-Up Store Brandveilig Wonen geopend: een tijdelijke Store waar specialisten voorlichting geven over brandveilig wonen en leven. Het is een initiatief van de Gemeente Zundert in samenwerking met de Brandweer en de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De Pop-Up Store is te vinden aan de Molenstraat 27a.


In de Pop-Up Store kunnen inwoners met behulp van decor en foto's de impact van (eventuele) brand beleven. Daarnaast geven specialisten van brandweer en gemeente tips en uitleg over een brandveilige woon- en leefomgeving en hoe te handelen bij brand.

Rookmelder

Na het openen van de Store, werd de kennis van burgemeester Poppe-de Looff op het gebied van brandveiligheid getest. Clustercommandant Marlou Boot stelde haar drie vragen. Deze vragen werden allen goed beantwoord. Hiervoor ontving de burgemeester een rookmelder.

Bewustwording

Burgemeester Poppe-de Looff is blij met de komst van de Pop-Up Store: "In deze Pop-Up Store krijgen onze inwoners op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om hun kennis op het gebied van brandveiligheid te testen en uit te breiden. Zo worden zij bewuster van de risico's en gevaren van brand." Clustercommandant Marlou Boot benadrukt op haar beurt het belang van goede voorlichting en preventie. "Als Brandweer Midden- en West-Brabant leggen wij de focus op voorlichting en preventie. Het is daarom erg fijn te zien dat ook de inwoners van de gemeente Zundert de Pop-Up Store kunnen bezoeken. Mensen denken namelijk vaak te weten hoe te handelen bij brand of hoe deze te voorkomen, maar in praktijk blijkt dit toch niet zo eenvoudig," aldus Boot.

Openingstijden

De Pop-Up Store is gedurende twee weken te vinden aan de Molenstraat 27a in Zundert. Tot en met vrijdag 17 mei is de store geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 11.00 uur en 16.00 uur. Belangstellenden kunnen op ieder moment binnenlopen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Bezorgers

Zevenbergen

Allround interieurverzorgsters

Roosendaal

Magazijn medewerker

Budel

Bezorgers

Bergen op Zoom

Administratief medewerker m/v

Bergen op Zoom en in Tilburg

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief