Foto: Charles van Campenhout

Opening Corsoboulevard met onthulling bijzonder kunstwerk

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT  - In Zundert is zondagmiddag, voorafgaand aan Corso Zundert, officieel de Corsoboulevard geopend. In het dagelijks leven 'gewoon' het Oranjeplein, maar niet op corsozondag:  alles staat dan immers in het teken van het Corso.


Jos Jochems, voorzitter van de Stichting Bloemencorso Zundert, en Joyce Vermue, burgemeester van de gemeente Zundert, onthulden samen wat er al weken bedekt lag onder grijze platen: een bijzonder Corso-kunstwerk. In het straatwerk is een dahlia uitgezaagd van vijf meter doorsnede. In deze dahlia zijn twintig heraldieken van cortenstaal verwerkt; van ieder buurtschap is er één heraldiek. De twintig heraldieken samen liggen in een cirkel in de dahlia en zijn willekeurig in het straatwerk gelegd. De dahlia markeert het Jubelmoment; de winnaar van Corso Zundert stopt bij de dahlia! Na Corsozondag zal het dahliakunstwerk ook de andere 364 dagen van het jaar een mooi herkenningspunt zijn voor het Corso. Zundert is zo een nieuw kunstwerk rijker.


DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES